Hoefkens over Skov Olsen: “Wil hij mee?”

27-12-2022 08:28

Hoefkens over Skov Olsen: “Wil hij mee?”

Het rommelt bij Club Brugge. Tegenvallende prestaties, spelers die naast de selectie vallen. Na onder meer Roman Yaremchuk en Noa Lang was het de beurt aan Andreas Skov Olsen. De Deen liet via Instagram weten dat hij niet out was en legde zo nog meer druk op de schouders van de trainer.

“Het is voor mij heel belangrijk om zeer duidelijke lijnen te trekken”, legde Carl Hoefkens na het gelijkspel tegen OHL uit. “Dat heb ik gedaan met de niet-selectie van Andreas Skov Olsen. Dat was op een bepaald moment ook het geval bij Noa Lang. De reactie die ik van hem gekregen heb, is ongelooflijk.”

Hoefkens hoopt dat Skov Olsen het ook als een wake-up call ziet en op positieve wijze terugslaat. Wat hem betreft is er (nog) geen probleem. “Absoluut niet. Moet er iets aangepakt worden? Absoluut wel! Het zal van de speler zelf afhangen als hij meewil in het verhaal dat we schrijven. Maar naar de toekomst toe zal Skov Olsen een speler zijn die zeker nog bepalend zal zijn voor Club Brugge.”

Anonieme speler

Andreas Skov Olsen zat bij Bologna FC in de Serie A. Club Brugge plukte de flankspeler voor 6,4 miljoen euro weg. Skov Olsen nam een prima start bij Club. “Bij Bologna was ik meer rechtsback dan iets anders, omdat we amper de bal hadden”, citeerde Het Nieuwsblad de Deense international in maart 2022. “Dat defensieve en tactische voetbal was echt niks voor mij en frustreerde mij enorm. Pas op: ik kijk ook naar mezelf, hoor. Ik bracht niet genoeg. Maar in Italië voelde ik mijn vertrouwen week na week wegzakken. Ik werd een anonieme speler, en dat wilde ik niet zijn.”

De 22-jarige Deen lukte dit seizoen 6 doelpunten en 3 assists in 15 competitiematchen (64% potentiële speelminuten). Skov Olsen kwam in de Champions League aan 55% van de speelminuten. In 5 duels lukte hij 1 goal en 1 assist. Hij ligt tot midden 2026 onder contract.

Reactie Skov Olsen

Hieronder zie je de post van Andreas Skov Olsen na zijn niet-selectie tegen OHL. Een bericht dat snel terug verwijderd werd.

Skov Olsen haalt uit
instagram

LEES OOK: Boze fans wachtten Hoefkens op, Mignolet onderhandelt

 

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...