Hoefkens baalt: “Die penalty’s nooit aanvaarden”

11-12-2023 05:35

Hoefkens baalt: “Die penalty’s nooit aanvaarden”

Zonder de steun van de supporters knokte Standard zich naar een punt bij rivaal Anderlecht. Een verdiend gelijkspel. De Rouches maakten aanspraak op meer. Carl Hoefkens ziet de nodige vooruitgang bij zijn team.

Standard bakte er niets van in de uitwedstrijden tegen Antwerp (6-0) en Club Brugge (2-0). Ze speelden als bange wezels. Carl Hoefkens zag beterschap in de bekermatch tegen Anderlecht. Drie dagen later speelde zijn team met nog meer daadkracht.

“De manier waarop wij hier komen spelen is heel moedig, met veel hoge druk. Anderlecht had daar geen oplossing voor, op twee fases na”, stelde Hoefkens na afloop tegenover DAZN. “Dan is het jammer dat we vandaag niet winnen. Als ik kijk hoe we het tactisch gedaan hebben en hoe we Anderlecht pijn konden doen, dan stemt mij dat heel tevreden.”

Standard is nog maar de tweede ploeg die dit seizoen iets kan rapen in het Lotto Park. Na een doelpunt van Anders Dreyer mikten Hayao Kawabe en Wilfried Kanga raak. In de 77e minuut volgde een strafschop voor Anderlecht.

Gigantische stap

“De penalty? Als voetballiefhebber ga ik die penalty’s nooit aanvaarden”, zuchtte Carl Hoefkens. “Het is een moeilijke fase, ik weet het niet. Maar ik erger me meer aan zaken die eraan voorafgingen. De fout van Ngoy vond ik heel bizar, 40 seconden terugkeren op een fout die gebeurd is, vind ik ook heel bizar. Het zijn een aantal dingen waar ik me vragen bij stel, dat is lastig om te aanvaarden.”

De twee prestaties in en tegen Anderlecht scheppen vertrouwen en hoop voor Standard. Ze staan wel op zes punten van de nummer zes. “We zijn bezig aan een proces en dat is met vallen en opstaan”, aldus de trainer. “Vandaag hebben we een gigantische stap voorwaarts gezet.”

LEES OOK: Verheyen na 2-2 Anderlecht-Standard: “Sneu voor Standard”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...