Interne strubbelingen bij Anderlecht

29-05-2024 08:00

Interne strubbelingen bij Anderlecht

Anderlecht droomde luidop van de landstitel. Club Brugge en Union staken de Belgische recordhouder nog voorbij. Dat zorgt voor gemengde gevoelens. Anderlecht zette een stap vooruit, maar er liep in de play-offs te veel fout en het voetbal was een heel seizoen te mager. Volgens Silvio Proto broedt er iets in de kleedkamer.

Op de Bosuil had Anderlecht nog een waterkans om kampioen te worden. In de eerste plaats moest het daarvoor zelf winnen. Die voorwaarde losten de Brusselaars al niet in: na een flauwe prestatie ging de zege naar Royal Antwerp FC met 3-1. Veel grinta en overtuiging straalde Anderlecht niet uit, zag ook Proto. Een moment uit de tweede helft vatte zijn aandacht.

Bij een tegenaanval kreeg paars-wit een uitgelezen kans op een doelpunt, met vier aanvallers tegen drie Antwerp-verdedigers. Hoewel Théo Leoni helemaal vrij stond in de zestien meter, besloot Anders Dreyer toch zelf te schieten. Zonder succes. Na die gemiste mogelijkheid ging Leoni even door het lint. “Leoni is een winnaar, hij trapte tegen de reclameborden en maakte wegwerpgebaren. De andere (Dreyer dus, nvdr.) reageerde zelfs niet”, schetst Proto de situatie bij RTL Sport.

De conclusie van de oud-doelman is dan ook scherp. “Er steekt een probleem de kop op tussen de Denen en de rest van de kleedkamer, omdat de anderen ook zien dat de Denen meer krediet krijgen.” Naast Dreyer brengen ook de andere Denen, allemaal landgenoten van trainer Brian Riemer en sportief directeur Jesper Fredberg, te weinig, vindt Proto. “Schmeichel heeft zijn momenten gehad, maar Dreyer heb je zondag bij één actie gezien. En dan de zin van Kasper Dolberg … Dat valt me op. Het is alsof je hem vraagt om in de regen te gaan spelen. Je hebt er geen zin in, maar je doet het toch om een plezier te doen.”

LEES OOK: Stroeykens vervoegt de Rode Duivels

LEES MEER OVER:

Pro League

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...