Jelle Vossen op een dag terug welkom bij KRC Genk?

21-09 13:50

Jelle Vossen op een dag terug welkom bij KRC Genk?

Toen Jelle Vossen Racing Genk ruilde voor Burnley had niemand daar problemen mee. Hij speelde het vorige seizoen al op huurbasis bij Middlesbrough. Dat hij even later bij Club Brugge belandde, was voor een deel van de Genkse fans een oorlogsverklaring. Zeven jaar later durft Jelle Vossen nog altijd niet een matchke van zijn voormalige ploeg bijwonen.

“Mijn buikgevoel zat niet goed in Burnley, toch heb ik getekend”, zegt Jelle Vossen in de supporters-podcast van KRC Genk ‘TerrilTalks’. “Dat is de enige keer dat ik zo een foute beslissing heb gemaakt denk ik. Ik wilde gewoon naar het buitenland, maar dat was tegen mijn buikgevoel. Achteraf gezien had ik mijn buikgevoel moeten volgen. Mijn prestaties waren ook niet goed, ik voelde mij niet goed en mijn vrouw ook niet.’

Jelle Vossen maakte er in de media geen geheim van dat het niet echt bolde bij Burnley. Club Brugge klopte op het einde van de zomermercato nog op de deur en twee tellen later lag er een contract klaar.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik sympathie had voor Club Brugge. Maar, met het hand op het hart, dit was geen constructie. Ik heb op dat moment aan mezelf moeten denken.”

Hij mocht in 2014 naar Middlesbrough. Bij een promotie zou de aankoopoptie worden gelicht. Dat lukte net niet. Terug naar Racing Genk was geen optie. Het werd Burnley en dan Club Brugge. Jelle Vossen kreeg verwensing na verwensing uit het Genkse kamp.

“Ik durf niet meer in het stadion te komen. Dat is jammer als je weet dat je daar bijna 15 jaar hebt gevoetbald. Ik voel veel meer appreciatie langs de kant van Club Brugge, terwijl ik daar in vergelijking veel minder heb gespeeld. Ik wil niet op mijn knieën mijn excuses gaan aanbieden, maar ik hoop dat dat gaat veranderen.”

Nieuwsbrief

Specials

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...