SPECIAL: Jelle Vossen zit aan 150

13-03 09:35

SPECIAL: Jelle Vossen zit aan 150

3 november 2006: Hugo Broos liet Jelle Vossen negen minuten invallen tegen Beerschot. De Bilzenaar viel ook in tegen Cercle Brugge en lukte op 24 februari 2007 zijn eerste doelpunt in de eerste afdeling, in Genk tegen Roeselare. Op 12 maart 2022 lukte Vossen zijn 150e doelpunt in de Belgische eerste klasse!

Die mijlpaal had hij ook kunnen bereiken met een gouden doelpunt. Jelle Vossen haalde aan de middenlijn uit. De doelman Eupen kon er toch nog bij. “Het was fantastisch geweest om zo’n doelpunt te maken als nummer 150, maar dat zal niemand zich later nog herinneren”, stelde de 32-jarige aanvaller na afloop.

Zijn 150e doelpunt werd een penaltytreffer. Vossen is niet van plan zijn voetbalschoenen binnenkort aan de haak te hangen en kan misschien nog de kaap van 200 goals in de Jupiler Pro League halen.

Geliefd en uitgespuwd bij KRC Genk

Zijn voetbalverhaal begon in 1994 bij JB Eigenbilzen. Na drie seizoenen trok Jelle Vossen een shirtje van KSK Tongeren aan, om nog drie jaar later bij de jeugd van KRC Genk zijn ding te doen. Hugo Broos liet de zoon van voormalig profvoetballer Rudi Vossen in 2007 debuteren. Twee jaar later volgde een uitleenbeurt aan Cercle Brugge. Om meer wedstrijd ervaring op te kunnen doen. Glen De Boeck zag Jelle Vossen een mooie start nemen met 6 goals in 11 wedstrijden.Ā De jonge aanvaller brak bij een tackle echter zijn kuitbeen en kwam niet meer in actie in de play-offs.

Racing Genk gaf aan dat Jelle Vossen opnieuw weg mocht. Maar hij lukte twee goals in de eerste wedstrijd, Frank Vercauteren liet Vossen in de spits staan en twee tellen later kreeg hij een nieuw contract tot midden 2015 voorgeschoteld. Met 14 goals in 11 matchen was hij toen even een van de meest efficiƫnte spitsen in Europa.

  • Op 28 november 2013 maakte Vossen in deĀ Europa League-wedstrijd tegenĀ Dinamo KievĀ op penalty zijn 100e doelpunt voorĀ KRC Genk.
  • In januari 2014 mocht Jelle Vossen de prijs van ‘Doelpunt van het Jaar’ in ontvangst nemen.

Jelle Vossen kwam in 248 wedstrijden aan 105 doelpunten en 35 assists. Hij wou graag zijn kans gaan in een andere competitie en vertrok in de zomer van 2014 naar FC Middlesbrough. Bij een promotie naar de Premier League zou de aankoopoptie automatisch worden gelicht. Vossen kwam in 40 duels 9 keer tot scoren en kon bij FC Burnley terecht. Ook in de Engelse tweede klasse.

Dat hij twee maanden later een shirt van Club Brugge aantrok, zette kwaad bloed bij de fans van KRC Genk. De verwensingen vlogen in het rond. Anno 2022 leeft dat nog bij die supporters.

Jelle Vossen
foto DC | www.voetbalbelgie.be

De blauw-zwarte aanhang sloot de Limburgse aanvaller snel in de armen. Jelle Vossen stroopte de mouwen op en kwam in 141 duels 48 keer tot scoren. Tel daar nog 15 assists bij. Hij won met Club twee landstitels en een Supercup.

“Onvergetelijke jaren bij Club”

In het seizoen 2019/2020 kwam hij minder aan spelen toe. Dat leidde in de zomer van 2020 tot een transfer naar Zulte Waregem. De twaalfvoudige Rode Duivel zit er aan 26 doelpunten en 1 assist in 65 matchen.

“Ik neem afscheid met niets dan positieve herinneringen aan Club Brugge”, zei Jelle Vossen bij zijn vertrek naar Essevee. “De voorbije 4.5 jaar waren onvergetelijk. Ik wil alle supporters van harte bedanken voor hun niet-aflatende steun in goeie en minder goeie momenten. Ook een speciaal woordje van dank voor Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, het was voor mij een hele eer om mee te kunnen schrijven aan het positieve verhaal waarin Club de laatste jaren zit. Ik wens de hele Club-familie het allerbeste toe en zal jullie blijven volgen!”

Jelle Vossen zit aan 196 doelpunten en 57 assists in 522 officiƫle wedstrijden in het profvoetbal. Misschien komt hij dit seizoen nog aan 200 goals? Zijn contract bij Zulte Waregem loopt verder tot 30 juni 2023.

LEES OOK: DOSSIER: Overzicht transfers zomer 2022 ā€“ BelgiĆ« Jupiler Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. Belgiƫ speelt er tegen Slowakije. De eerste...

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

Een nieuwe naam in de Jupiler Pro League: Christian Lattanzio. De 52-jarige Italiaan volgt Thorsten...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...