Karel Geraerts over ontslag bij Union: “Even boos”

05-09-2023 08:14

Karel Geraerts over ontslag bij Union: “Even boos”

Union deed het prima onder de leiding van Karel Geraerts: derde plaats in de Jupiler Pro League en overwinteren in de Europa League. De opvolger van Felice Mazzu kreeg een ontslagbrief in handen.

“Union wou heel graag mijn lopend contract openbreken maar we kwamen er niet uit”, blikt Karel Geraerts terug in het programma Extra Time. “Dat ging over het financiële en de duur van dat contract. Voor alle duidelijkheid, ik vroeg geen Midden-Oostenloon. Had ik hun voorstel getekend, dan had ik binnen een maand op mijn stoel geschuifeld omdat ik me daar niet comfortabel bij voelde.”

“Ik wilde graag blijven. Ik heb toen aangegeven dat ik nog een contract had en gewoon wilde verder doen aan dat contract. Mijn engagement zou hetzelfde zijn. Dat was onbespreekbaar voor Union, dus beslisten ze mij op straat te zetten. Dan ben je even boos op Union. Even ontgoocheld op Union. Wederzijds zal dat ook zo zijn. De eerste dagen begrijp je dat niet. De intentie was echt om te blijven bij Union.”

Pint drinken

Vandaag is de bittere pil doorgeslikt. “Ik heb in mijn bureau veel gesprekken gehad met spelers die wilden vertrekken maar niet konden vertrekken. Ik weet dat ze een bepaalde visie hebben en zich strak aan houden. Dat maakt deel uit van hun succes. Kijk, ik zit al zo lang in het voetbal dat ik weet dat dit er jammer genoeg bij hoort. Als ik de mensen van Union nu tegenkom – Chris O’Loughlin, Philippe Bormans, Alex Muzio – zullen we een pint drinken en heel normaal doen tegen elkaar.”
Beloften geweigerd

“Het grote nadeel van mijn ontslag was de timing”, aldus de coach. “Negen op tien clubs hadden hun huiswerk klaar en hadden coaches aangesteld. Dus nu is het heel rustig afwachten wat er de komende weken gebeurt. Op een gegeven moment zal ik wel weer aan de slag kunnen.” Geraerts ontkende niet dat Club Brugge in het tussenseizoen een optie was én ook de nationale beloftenploeg kwam aankloppen, nadat Jacky Mathijssen op straat werd gezet. “Maar de beloften wilde ik niet doen.”

LEES OOK: Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geraerts over ontslag bij Union
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...