Kompany stoorde zich aan Vandenhaute

14-05-2023 10:59

Kompany stoorde zich aan Vandenhaute

Vincent Kompany leidde Anderlecht naar de vierde plaats. Vorig seizoen werden ze derde. Voorzitter Wouter Vandenhaute zag meer mogelijkheden en koos voor Felice Mazzu. “Misschien heb ik te weinig moeite gedaan om Kompany langer bij ons te kunnen houden”, gaf hij later mee. Er liep echter vanalles mis.

Trainer worden naar Engels model, dat had Vincent Kompany voor ogen. Meepraten over de jeugdopleiding, een belangrijke rol spelen in het transferbeleid, noem maar op. Wouter Vandenhaute en de toenmalige CEO Peter Verbeke zagen dat minder goed zitten. De voorzitter schrok er volgens Stephan Keygnaert, voormalig chef sport van Het Laatste Nieuws, niet voor terug om spelers individueel en tactisch raad te geven.

Kompany lustte die bemoeienissen van bovenaf niet en trok de deur bij zijn geliefde Anderlecht achter zich dicht. Bij FC Burnley mag hij wel zijn ding doen. De komst van meerdere spelers uit de Jupiler Pro League, van Manuel Benson en Josh Cullen tot Ameen Al-Dakhil, zijn daar een mooi bewijs van.

Hij koos voor dominant voetbal en leidde The Clarets meteen terug naar de Premier League. Daar hoort een contractverlenging voor vijf jaar bij. Een duidelijke blijk van vertrouwen.

Bij RSC Anderlecht is er geen reden tot feest. Ze eindigden pas op de elfde plaats en komen volgend seizoen niet in actie in een Europese competitie. tel daar de financiële problemen bij. De fans maken zich ook zorgen over de toekomst. Tientallen talenten verlieten Anderlecht.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...