KV Oostende heeft goed nieuws

10-06-2024 11:29

KV Oostende heeft goed nieuws

KV Oostende werd begin deze maand failliet verklaard. KVO moest op zoek naar een fusiepartner om niet in 4de provinciale te moeten herbeginnen. De Kustploeg gaat allicht met KSV Diksmuide in zee.

Via de officiële kanalen kondigde KVO het nieuws aan. Afgelopen week waren er meerdere gesprekken tussen het bestuur van KSV Diksmuide, een delegatie van het voormalige KVO en de Oostendse jeugdwerking, en de Stad Oostende.

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter bij KSV Diksmuide: “We hebben de voorbije zeven jaar met vijf promoties – drie van onze A-ploeg en twee van onze B-ploeg – het provinciaal voetbal in West-Vlaanderen een nieuw gezicht en elan gegeven. We hebben bewezen dat je met een verhaal dat bijna volledig gestoeld is op eigen jeugd en een beperkt budget hoge ogen kan gooien. Het voorbije seizoen speelden onze jongens in eerste provinciale kampioen met het recordaantal van 81 punten op 90. We willen de impact die we de voorbije jaren hadden heel graag doortrekken in de amateurreeksen van het nationale voetbal. We geloven in de maakbaarheid van de sport en willen realisme prediken. Weg van financiële risico’s en megalomanie een mooi verhaal schrijven met jonge voetballers die de perfecte opleiding krijgen, is het enige wat we willen. Ik voel veel goesting bij mijn bestuur en bij de mensen van Oostende, waar heel veel know how aanwezig is.”

Ook Bart Tommelein, burgemeester van  Oostende kwam aan het woord op het officiële clubkanaal: “Als stadsbestuur zijn wij altijd vragende partij geweest om ook volgend seizoen voetbal op nationaal niveau te hebben in Oostende. Dat we appartementen zouden willen bouwen op de site van het Albertpark is klinkklare onzin. De Stad wil absoluut een goede oplossing voor de jeugd, voor de infrastructuur én voor de hele KVO-community. De gesprekken met Diksmuide evolueren positief. De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen. Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...