“Kylian Mbappé best nu verkopen”

10-07-2023 07:37

“Kylian Mbappé best nu verkopen”

Hij zou nog een seizoen bij PSG blijven. Niet langer. Kylian Mbappé dropte een bom bij de Franse topclub. Na dit seizoen zou hij transfervrij naar Real Madrid of een andere club kunnen. Een financiële mokerslag voor Paris Saint-Germain. Voormalig directeur Leonardo adviseert PSG nu werk te maken van een transfer.

‘Ik denk dat het moment is gekomen om Mbappé te laten vertrekken’, zegt Leonardo in L’Équipe. Hij benadrukt dat hij denkt dat het ook in het belang van PSG is dat de 24-jarige aanvaller vertrekt. ‘PSG bestond al voordat Mbappé naar Parijs kwam en zal blijven bestaan als hij vertrekt’, aldus de oud-speler van onder meer PSG en AC Milan, die tussen juni 2019 en mei 2022 verantwoordelijk was voor het transferbeleid bij de Franse topclub.

Leonardo draait er niet omheen dat hij vindt dat Mbappé leiderschapskwaliteiten mist. ‘Met zijn gedrag in de voorbije twee jaar heeft hij laten zien dat hij nog niet in staat is om een team te leiden. Hij is een goede speler, maar geen leider. Hij is een geweldige doelpuntenmaker, maar geen speler die het spel echt bepaalt. Het is lastig om een team rond hem te bouwen’, uit Leonardo kritiek.

Volgens hem moet PSG zich niet blindstaren op het behouden van Mbappé. Als de speler een transfer naar zijn droomclub Real Madrid wil forceren, dan kan de Franse kampioen hem maar beter laten gaan, vindt Leonardo. ‘Hij heeft nu zes seizoenen in Parijs achter de rug en in die zes seizoenen hebben vijf verschillende clubs de Champions League gewonnen. Geen van die clubs had Mbappé in zijn selectie. Dat laat maar zien dat het ook absoluut mogelijk is om die prijs te winnen zonder hem’, onderbouwt Leonardo zijn punt.

Mbappé zorgde deze week opnieuw voor onrust door kritiek te uiten op zijn eigen club. Met zijn uitspraken leek hij de druk op PSG op te voeren om mee te werken aan een transfer. De zeventigvoudig international is niet voornemens zijn in 2024 aflopende contract te verlengen.

LEES OOK: Messi post vreemde foto

LEES MEER OVER:

Kylian Mbappé

Ligue 1

PSG

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...