“Kylian Mbappé best nu verkopen”

10-07-2023 07:37

“Kylian Mbappé best nu verkopen”

Hij zou nog een seizoen bij PSG blijven. Niet langer. Kylian Mbappé dropte een bom bij de Franse topclub. Na dit seizoen zou hij transfervrij naar Real Madrid of een andere club kunnen. Een financiële mokerslag voor Paris Saint-Germain. Voormalig directeur Leonardo adviseert PSG nu werk te maken van een transfer.

‘Ik denk dat het moment is gekomen om Mbappé te laten vertrekken’, zegt Leonardo in L’Équipe. Hij benadrukt dat hij denkt dat het ook in het belang van PSG is dat de 24-jarige aanvaller vertrekt. ‘PSG bestond al voordat Mbappé naar Parijs kwam en zal blijven bestaan als hij vertrekt’, aldus de oud-speler van onder meer PSG en AC Milan, die tussen juni 2019 en mei 2022 verantwoordelijk was voor het transferbeleid bij de Franse topclub.

Leonardo draait er niet omheen dat hij vindt dat Mbappé leiderschapskwaliteiten mist. ‘Met zijn gedrag in de voorbije twee jaar heeft hij laten zien dat hij nog niet in staat is om een team te leiden. Hij is een goede speler, maar geen leider. Hij is een geweldige doelpuntenmaker, maar geen speler die het spel echt bepaalt. Het is lastig om een team rond hem te bouwen’, uit Leonardo kritiek.

Volgens hem moet PSG zich niet blindstaren op het behouden van Mbappé. Als de speler een transfer naar zijn droomclub Real Madrid wil forceren, dan kan de Franse kampioen hem maar beter laten gaan, vindt Leonardo. ‘Hij heeft nu zes seizoenen in Parijs achter de rug en in die zes seizoenen hebben vijf verschillende clubs de Champions League gewonnen. Geen van die clubs had Mbappé in zijn selectie. Dat laat maar zien dat het ook absoluut mogelijk is om die prijs te winnen zonder hem’, onderbouwt Leonardo zijn punt.

Mbappé zorgde deze week opnieuw voor onrust door kritiek te uiten op zijn eigen club. Met zijn uitspraken leek hij de druk op PSG op te voeren om mee te werken aan een transfer. De zeventigvoudig international is niet voornemens zijn in 2024 aflopende contract te verlengen.

LEES OOK: Messi post vreemde foto

LEES MEER OVER:

Kylian Mbappé

Ligue 1

PSG

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...