Leye ziet willekeur: “Schaf de VAR af”

31-10 09:58

Leye ziet willekeur: “Schaf de VAR af”

Zulte Waregem boekte een zes op zes tegen KV Kortrijk en RSC Anderlecht en leek uit de put te kruipen. Essevee bleef echter puntenloos tegen KV Oostende en Standard. Mbaye Leye is niet te spreken over de arbitrage.

Met nog een tiental minuten te spelen was het 0-0 in Zulte Waregem-Standard. Doelman Louis Bostyn speelde zich in de kijker met enkele goede reddingen. In de 80ste minuut oordeelde de VAR echter dat Bostyn bij een hoekschop in de fout ging op Merveille Bokadi. Noë Dussenne trapte de penalty binnen. Stipe Perica maakt er wat later 0-2 van. Na een rode kaart voor Ravy Tsouka buitte Standard de man meer situatie nog uit met de 0-3 via opnieuw Perica.

“Gek zou je er van worden”, reageerde Louis Bostyn bij Het Laatste Nieuws. “Om te beginnen was het al geen hoekschop, die bal ging via een Luikenaar over de achterlijn. En vervolgens maakte ik absoluut geen fout op Bokadi. Vorige week is er op Oostende een gelijkaardige fase waarbij wij geen penalty kregen, nu wordt die wel tegen ons gefloten. Stop er dan toch gewoon mee.”

Zijn trainer Mbaye Leye zit op dezelfde lijn. “Schaf die VAR toch af, in geen honderd jaar was dat een strafschop”, sakkerde Leye, die ook de aanstellingen bedenkelijk vindt. “Ik stel me vragen. Vorige week floot Boterberg in Oostende, nu Lardot tegen een Luikse club. Welke scheidsrechter uit het Mechelse zal volgende week worden aangeduid voor ons duel in Mechelen?”

  • Jan Boterberg is aangesloten bij Zeehaven Zeebrugge, Jonathan Lardot bij Ouffet Warzée, een club uit de provincie Luik.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...