LIVE Deviltime: België – Canada

23-11 20:56

LIVE Deviltime: België – Canada

Om 20 uur is het België-Canada. Nieuwtjes over de Rode Duivels, de opstellingen, foto’s en video’s van de fans uit Qatar, de fanzones in België, je kan al die duivelse nieuwtjes via deze LIVE volgen. Het is ‘deviltime’!

  • 22u00: Thibaut Courtois nuchter na 1-0 zege

“Als we verder willen in dit toernooi moet het beter” => Thibaut Courtois: “We moeten beter spelen”

  • 19u44: Martinez heeft een uitleg voor keuze Dendoncker

Geen Zeno Debast in de elf, wel Leander Dendoncker. Na drie interlands op de bank moet hij België vooruit helpen op het WK => Martinez legt keuze voor Dendoncker uit

  • 19u30: Nog meer Rode Duivels in Qatar

  • 19u15: De Belgische fans zitten al in het stadion

  • 18u45: OFFICIEEL: Opstelling Rode Duivels

  • 17u48: Opstelling Rode Duivels

Eden Hazard in de elf, net als Timothy Castagne en Leander Dendoncker. De opstelling voor België – Canada => Opstelling België – Canada

  • 17u00: Vandenbempt verwacht 8 goals!

Volgt België het voorbeeld van Nederland en Frankrijk of nemen ze net als Duitsland of Argentinië een valse start op het WK? Peter Vandenbempt rekent op een doelpuntenfestival met 8 doelpunten => Vandenbempt verwacht 8 goals in België-Canada

  • 16u10: Rode Duivels trokken er nog even op uit

  • 15u30: Deviltime bij Beerschot

Jan Vertonghen komt straks in actie tegen Canada. Beerschot is de Belgische recordinternational niet vergeten…

  • 15u05: Leander Dendoncker zou starten!?

Toch geen Zeno Debast in de elf? Roberto Martinez zou dan toch voor de meer ervaren Leander Dendoncker kiezen => Dendoncker toch in de 11 tegen Canada

  • 14u55: Volgen Rode Duivels het signaal van Duitsland?

Een verbod op het dragen van een OneLove-band. Manuel Neuer & co gaven bij de ploegfoto aan dat ze ‘monddood‘ worden gemaakt. Een duidelijke veeg uit de pan aan het adres van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Doen de Rode Duivels straks een gelijkaardig iets tegen Canada?

  • 13u40: Fans op weg naar het WK

Een groot deel van de Belgische fans die het WK ter plaatse volgen, verblijft in Dubaï. Ze vliegen op de wedstrijddagen van de Verenigde Arabische Emiraten naar Doha over.

Fans België op weg naar Qatar
RR
  • 13u00: Boodschap van Thibaut Courtois

“Het begin van onze dromen. We zijn klaar om ervoor te vechten. Let’s go”, geeft Rode Duivel Thibaut Courtois nog snel mee.

  • 12u45: Een meter bier, 10 betalen

In het Elfde Gebod, een populair dorpscafé in Zepperen nabij Sint-Truiden, is wel duivelse gekte merkbaar. “Wat in Qatar niet mag, mag hier wel”, lacht zaakvoerder Philip Blavier. “Gek zijn zit er voor ons heel het jaar door al in, 24/7! Daarom ook de WK-gekte voor onze Rode Duivels!” Voor een meter bier (12 pinten), betaal je er 10.

  • 12u43: The Sun prijst België de hemel in!

“Alleen de finale is goed genoeg voor België”, klinkt het bij de Engelse krant The Sun. Ze zien daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de bondscoach => “Alleen de finale is goed genoeg voor België”

  • 11u15: Hein Vanhaezebrouck maait Roberto Martinez onderuit

Opnieuw kritiek van de Gentse coach aan het adres van de bondscoach. Vanhaezebrouck volgt Martinez niet, Vanhaezebrouck wijst naar Martinez

  • 11u05: De KBVB dropt wat ‘peptalk’ op de sociale media (Y)

  • 10u45: Kompany: “België wereldkampioen”

Vincent Kompany vertoeft ook in Qatar, als analist voor de BBC. De voormalige Rode Duivel ziet mogelijkheden voor België op dit WK. “Kevin De Bruyne voert het plan uit, Eden Hazard is het plan”, merkt de coach van FC Burnley op => Kompany gelooft in Rode Duivels: “Zo worden ze wereldkampioen”

  • 09u00: Fanzone in Oostende lokt wel volk

Tientallen fanzones in België blijven dicht. Aan de Wellington Hippodroom in Oostende klinken er wel wat duivelse toestanden. “We verkochten al een 700-tal tickets”, stelt organisator Olivier Orlans. “De tickets kosten slechts 5 euro, dus er zullen nog wel fans bijkomen straks. Er is plaats voor 2.000 supporters.” Je kan er enkele ex-Rode Duivels tegen het lijf lopen. De match België-Canada is er te zien op 15 schermen. Dimarso is ook van de partij in Oostende.

  • 08u45: Geen Obelgix in het stadion

Enkele honderden supporters zijn naar Qatar afgereisd om de Rode Duivels in het stadion aan te moedigen. Een van de trouwste fans Obelgix is er niet bij. De Brusselse ondernemer Nicolas Dardenne had tickets voor de drie groepswedstrijden. Hij vreesde praktische problemen en gaf die kaarten terug bij de UEFA. Obelgix zal er wel in de volgende ronde bij zijn. Als België zich kwalificeert.

België doet het even zonder Obelgix
foto DC | www.voetbalbelgie.be
  • 8u51: Hazard steunt Hazard

Broederliefde. Kylian Hazard begrijpt niet dat velen voor Leandro Trossard in de elf kiezen ten koste van zijn broer Eden => Hazard over Hazard: “De beste Belgische speler”

  • 08u11: Vermoedelijke opstelling Rode Duivels

Het liep niet goed tegen Egypte. Roberto Martinez is echter niet de coach die alles overhoop gooit. Hij maakte de namen van zes basisspelers bekend. Wij verwachten Zeno Debast, Youri Tielemans en Timothy Castagne in de elf => Vermoedelijke opstelling Rode Duivels vs. Canada

  • 07u21: Ziyech straks held in Marokko – Kroatië?

De Rode Duivels spelen om 20 uur tegen Canada. De uitslag van de andere groepswedstrijd is dan al lang bekend want Marokko-Kroatië begint om 11 uur => Ziyech moet Marokko naar volgende ronde loodsen.

 

LEES MEER OVER:

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...