Losada nieuwe trainer Anderlecht?

23-10 09:55

Losada nieuwe trainer Anderlecht?

Volgens Olivier Deschacht ligt de fout niet bij Felice Mazzu en doet Anderlecht er best aan de trainer een kans te geven tot aan de WK-break. Om daarna de juiste analyses en conclusies te maken. De speculaties over de zoektocht naar een andere trainer laaien echter op. Hernan Losada komt in beeld.

De 40-jarige Hernan Losada ruilde in 2008 Germinal Beerschot voor Anderlecht, dat met Matias Suarez, Nicolas Pareja, Lucas Biglia en Nicolas Frutos al vier Argentijnse spelers in huis had. Ariël Jacobs deed weinig beroep op Losada. Volgens de toenmalige coach lag het  tempo te hoog. In 21 competitiematchen nam hij één doelpunt en twee assists voor zijn rekening. Daarna volgden uitleenbeurten aan Heerenveen en Sporting Charleroi. Losada keerde in 2011 terug naar het Kiel, trok twee jaar later naar Lierse en zat tussen 2015 en 2018 terug bij de Mannekens.

Hij mocht bij Beerschot blijven. Daar hoorde zelfs een contract voor vijf jaar bij. Als trainer van de beloften, assistent-trainer bij de eerste ploeg, spitsentrainer én lid van de technische commissie. Na het ontslag van Stijn Vreven werd Losada de hoofdtrainer. Beerschot promoveerde en nam een geweldige start in de eerste afdeling. Match na match was het feest. Veel doelpunten tegen, meer goals voor, meer punten. Na twaalf speeldagen bedroeg het doelsaldo 33-30. Goed voor de prijs van beste aanval en slechtste verdediging. Na de winterstop begon de motor te sputteren.

Halfweg het tweede seizoen – 15 januari 2021 – in de Jupiler Pro League ging Hernan Losada in op een financieel aantrekkelijkere aanbieding van DC United. Dat avontuur duurde tot april 2022.

Losada
foto DC |
www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...