Lukaku kansloos tegen buitenaards Manchester City?

18-05-2023 13:14

Lukaku kansloos tegen buitenaards Manchester City?

Op 10 juni staat de finale van de Champions League op de agenda. Romelu Lukaku en zijn ploegmaten van Inter hopen de cup met de grote oren mee te kunnen nemen uit Instanbul. De Engelse media geven Inter weinig kans tegen dit Manchester City.

“Het was een meedogenloze prestatie”, stelt de BBC. “De ongeslagen reeks in Europese thuiswedstrijden is uitgebreid naar 26 wedstrijden en begon al in september 2018. Pep Guardiola is wellicht de grootste perfectionist in de voetballerij, maar zelfs hij zal moeite hebben om verbeterpunten te vinden na het pure meesterschap dat Man City liet zien tegen Real Madrid.”

“Als ook maar iemand enige twijfel had over de grootsheid van de ploeg die Guardiola heeft samengesteld, zijn die twijfels weggevaagd door een buitenaardse vertoning. Het zou meer een verrassing zijn als de ‘treble’ niet wordt gewonnen dan als ze dat wel zouden doen.”

Sky Sports is niet verrast door de ruime 4-0 overwinning. “De mythe van Real Madrid bleef nog intact na de heenwedstrijd, maar woensdag werd dat hele idee weggeblazen. Moeten we daar nog verbaasd over zijn? Dit seizoen heeft Man City voor eigen publiek met 6-3 gewonnen van Manchester United, met 4-1 van Arsenal en Liverpool, met 3-0 van Bayern München. Real Madrid had er ook geen antwoord op. Luka Modric en Toni Kroos werden ouder met de minuut.”

“Dit Manchester City is niet te beheersen. ‘Het beste team van het land en de hele wereld’, zongen de fans. Het voelt tegenwoordig meer als een statement dan als opschepperij.”

“Als Man City op deze manier blijft spelen, is er geen team op aarde dat ze kan afstoppen”, stelt Manchester Evening News. “Dit was de beste avond van de club in de Champions League-historie. Ze hebben het imago van het beste team in de Champions League vernietigd.”

LEES OOK: De Bruyne even in de clinch met Guardiola (VIDEO)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...