Marc Coucke over verkoop Anderlecht

05-08-2023 07:57

Marc Coucke over verkoop Anderlecht

In 2017 kwam er een einde aan het Van den Stock-verhaal bij RSC Anderlecht. Marc Coucke werd de hoofdaandeelhouder. De zakenman kende nog niet veel hoogtijden in die vijf jaar. De financiële status eist zijn tol op het speelveld.

Marc Coucke was geliefd bij KV Oostende. Voetbal was er een feest. Couckebak. Bij Anderlecht zijn de meningen verdeeld. Een deel van de aanhang pleit Coucke niet vrij. De aanstelling van Luc Devroe, foute transfers, een gigantisch personeelsverloop, noem maar op.

Hij investeerde miljoenen euro’s in Anderlecht. Het rendement is bedroevend. Ondertussen staat de club op financieel vlak nog altijd in de zorgenhoek.

Dat zorgde logischerwijs voor geruchten over een mogelijke verkoop van zijn aandelen. Maar tegenover Het Laatste Nieuws veegde Coucke die overnamegeruchten fors van tafel. “Wat denk je nu zelf? Natuurlijk ga ik niet verkopen. Ik heb daar zelfs nog met niemand over gesproken”, laat hij niets aan de verbeelding over. “Natuurlijk zijn er mensen geïnteresseerd in Anderlecht. Of course. Maar ik heb nog met niemand gesproken. Meer nog, het interesseert me zelfs niet. De dag dat er me iemand belt om te zeggen dat Amerikanen of oliesjeiks veel geld willen leggen voor ­Anderlecht, ga ik niet eens vragen of het serieus is. Anderlecht staat níet te koop.”
Terug Europa in

Coucke is dus niet van plan om RSCA op korte termijn te verlaten, hoewel de club hem inmiddels veel meer geld kostte dan ze opbracht. Hij blijft er dan ook van overtuigd dat alles aanwezig is om succes te boeken: trouwe supporters, engagement van de sponsors, een verbeterde financiële situatie, een goede jeugdacademie, … . “In se is alles aanwezig om in de toekomst elk jaar bij de drie grote titelfavorieten te zijn en om opnieuw hoogdagen te beleven in Europa. Het is nu aan de mensen die de middelen ter beschikking hebben gekregen om het waar te maken. Dus ja, dit jaar moéten we Play-Off I halen. Simpel. We willen volgend seizoen absoluut weer Europa in.”

Nieuwsbrief

Specials

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...