Marc Coucke over verkoop Anderlecht

05-08-2023 07:57

Marc Coucke over verkoop Anderlecht

In 2017 kwam er een einde aan het Van den Stock-verhaal bij RSC Anderlecht. Marc Coucke werd de hoofdaandeelhouder. De zakenman kende nog niet veel hoogtijden in die vijf jaar. De financiële status eist zijn tol op het speelveld.

Marc Coucke was geliefd bij KV Oostende. Voetbal was er een feest. Couckebak. Bij Anderlecht zijn de meningen verdeeld. Een deel van de aanhang pleit Coucke niet vrij. De aanstelling van Luc Devroe, foute transfers, een gigantisch personeelsverloop, noem maar op.

Hij investeerde miljoenen euro’s in Anderlecht. Het rendement is bedroevend. Ondertussen staat de club op financieel vlak nog altijd in de zorgenhoek.

Dat zorgde logischerwijs voor geruchten over een mogelijke verkoop van zijn aandelen. Maar tegenover Het Laatste Nieuws veegde Coucke die overnamegeruchten fors van tafel. “Wat denk je nu zelf? Natuurlijk ga ik niet verkopen. Ik heb daar zelfs nog met niemand over gesproken”, laat hij niets aan de verbeelding over. “Natuurlijk zijn er mensen geïnteresseerd in Anderlecht. Of course. Maar ik heb nog met niemand gesproken. Meer nog, het interesseert me zelfs niet. De dag dat er me iemand belt om te zeggen dat Amerikanen of oliesjeiks veel geld willen leggen voor ­Anderlecht, ga ik niet eens vragen of het serieus is. Anderlecht staat níet te koop.”
Terug Europa in

Coucke is dus niet van plan om RSCA op korte termijn te verlaten, hoewel de club hem inmiddels veel meer geld kostte dan ze opbracht. Hij blijft er dan ook van overtuigd dat alles aanwezig is om succes te boeken: trouwe supporters, engagement van de sponsors, een verbeterde financiële situatie, een goede jeugdacademie, … . “In se is alles aanwezig om in de toekomst elk jaar bij de drie grote titelfavorieten te zijn en om opnieuw hoogdagen te beleven in Europa. Het is nu aan de mensen die de middelen ter beschikking hebben gekregen om het waar te maken. Dus ja, dit jaar moéten we Play-Off I halen. Simpel. We willen volgend seizoen absoluut weer Europa in.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...