Matthys dankt Anderlecht en voelt kriebels bij KV Mechelen

09-11 15:19

Matthys dankt Anderlecht en voelt kriebels bij KV Mechelen

Voormalig profvoetballer Tim Matthys was scout bij KV Mechelen en sports manager bij KAA Gent. Na een avontuur bij RSC Anderlecht volgt de  Gentenaar Tom Caluwé op bij Malinwa.

“Ik ben zeer fier en blij dat ik terug kan komen bij KV Mechelen”, stelt de 38-jarige kersversee sportief directeur. “Na het eerste contact met KV Mechelen kwamen de kriebels terug. Die kriebels van toen ik voor ‘den 1’ speelde. Daarna is alles snel gegaan en ik ben blij dat ik nu terug ben. Ik hoop het goede werk dat Tom Caluwé hier geleverd heeft verder te zetten.”

“Al geloof ik niet dat één iemand een club groot kan maken. Ik wil heel nauw samenwerken met de capabele mensen die hier zijn, sportief en extra-sportief. KV blijft een club van het volk en dat moet in alles de bovenhand nemen. Daar zal ik mijn steentje proberen aan bij te dragen.”

“Die ervaring, zowel bij ons als bij andere clubs, is een enorme troef. Vooral omdat hij het huis al kent”, stelt CEO Frank Lagast via het clubkanaal. “Daardoor past Tim ook perfect in het profiel dat we vooropgesteld hadden: een ex-profvoetballer, met ervaring in het vak. Verder past zijn rustige en serene karakter ook bij wat we zochten en wat de club volgens ons nodig heeft.”

Peter Verbeke haalde Tim Matthys naar Anderlecht. “Eigenlijk had ik geen intenties om RSCA te verlaten, maar deze kans was voor mij niet te weigeren”, legt Matthys uit. “Ik sta er dan ook op om Anderlecht, en in het bijzonder voorzitter Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke, te bedanken. Zij toonden veel begrip toen ik mijn wens uitte om KV Mechelen te vervoegen. Ook de manier waarop wij onderling alles geregeld hebben toont aan dat Anderlecht een grote club is en altijd zal blijven. Ik ben dan ook zeker dat ze terug zullen komen aan de top van het Belgisch voetbal.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...