Media maken brandhout van PSG

09-03-2023 11:38

Media maken brandhout van PSG

Met oliedollars kan je een WK kopen. Cristiano Ronaldo verleiden tot een contract, dat lukt ook. Dat het niet evident is om ‘prijzen te kopen’ bewijst PSG. Ondanks de gigantische investeringen blijft het dik tegenvallen in de Champions League.

PSG ligt er opnieuw in de achtste finales uit. Bayern München was twee keer beter: 0-1 en 2-0. “De benen afgesneden door een verre van indrukwekkend, maar des te volwassener Bayern München”, stelt de Franse sportkrant L’Equipe. “De Duitsers gaven in beide wedstrijden een lesje verdedigen aan de Parijzenaars.”

“PSG wachtte op een flits van Mbappé of Messi om de 0-1 uit het Parc des Princes uit te wissen, maar de twee genieën kwamen er nauwelijks aan te pas. Lionel Messi toonde te weinig vuur, terwijl Kylian Mbappé werd gemuilkorfd.” De twee aanvallers krijgen een 3 op 10, Marco Verratti slechts 2 op 10.

“Deze ploeg maakt niemand bang”, stelt Le Parisien. “PSG heeft een goede ploeg, maar het is geen geweldig team.”

LEES OOK: Messi uitgelachen: “Had hij rugnummer 30?”

“PSG oogde ontzet en leek bij momenten zelfs radeloos. Een kopballetje van Sergio Ramos, dat was het. Het voelde alsof de schouders en hoofden al op de knieën hingen”, merkte het Duitse medium Kicker op. “Bayern vergat het af te maken, maar tegen het reeds gezonken PSG hoefde de ploeg zich geen zorgen meer te maken.”

“Een zesde titel in de Ligue 1 komt er wel voor Kylian Mbappé, maar misschien moet hij toch wat nadenken over zijn toekomst”, klinkt het bij Marca. “PSG zoekt al twaalf jaar naar Champions League-succes, en slechts twee keer kwamen ze verder dan de kwartfinales.”

“Ze hebben zoveel leiders, zoveel mensen die de lijnen uitzetten. Het blijft verbijsterend dat een club met onbeperkte middelen zo’n basisniveau van volwassenheid mist”, geeft The Guardian mee. “Dat een club die in het afgelopen tien jaar 29 prijzen won er nog zo slecht uitgerust uitziet om te winnen. De grote verspillers krijgen het ieder jaar weer voor elkaar. Opnieuw kopen. Opnieuw falen, maar dan beter. Falen met ’s werelds twee beste aanvallers.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...