Mignolet heeft advies voor Nusa

15-10-2023 14:51

Mignolet heeft advies voor Nusa

Het grootste goudklompje lijkt echter Antonio Nusa. De 18-jarige flankaanvaller liet in de afgelopen seizoenen al af en toe flitsen van zijn grote potentieel zien. In de voorbije jaargang werd hij bijvoorbeeld één van de jongste doelpuntenmakers ooit in de Champions League. En in de voorbije maanden heeft hij nog meer stappen gezet.
Zelden gezien

Onder het bewind van zijn landgenoot Ronny Deila krijgt Nusa steeds vaker minuten bij de hoofdmacht van Club. En in die minuten slaagt de technischvaardige aanvaller er doorgaans in om indruk te maken. Inmiddels leverde hem dat ook zijn eerste selectie bij de nationale ploeg op, waar de jongeling zich eveneens in positieve zin liet opmerken.

Simon Mignolet, die gedurende zijn carrière toch de kleedkamer deelde met heel wat topspelers en grote talenten, is dan ook erg gecharmeerd door zijn 17 jaar jongere ploegmakker. “Het komt niet vaak voor dat ik spelers van zijn leeftijd op dat niveau zie. De hoeveelheid talent die hij heeft, maakt dat hij een wereldtopper kan worden”, klinkt het bij Nettavisen.

Het potentieel van Nusa is inmiddels ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Verschillende Europese topclubs tonen naar verluidt interesse in het Noorse goudklompje. Afgelopen zomer al toonde Chelsea FC zich bereid om miljoenen te investeren in zijn komst. Maar Nusa besloot om nog minstens een jaar bij Club Brugge te blijven.

Volgens Mignolet was dat ook een slimme zet. Al verwacht hij dat de stap naar een Europese topcompetitie er op termijn toch zal komen. “Hij moet met alle aandacht die hij nu krijgt met beide voetjes op de grond blijven. Maar ik denk dat Club Brugge de beste plek is waar hij nu kan zitten. Hij kan er spelen en zich blijven ontwikkelen. En op termijn moet hij de juiste stap zetten.”

Mignolet over Nusa
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...