Miljoenenverlies bij OH Leuven

01-02-2023 17:37

Miljoenenverlies bij OH Leuven

Het boekjaar 2021/2022 kleurde rood bij OH Leuven. Het negatief geconsolideerde bedrijfsresultaat liep op tot 15,047 miljoen euro. Eigenaar King Power International voerde een nieuwe kapitaalsverhoging door. Goed voor een impuls van 9,5 miljoen euro.

“De club beschikt hierdoor over een positief eigen vermogen. Deze kapitaalsverhoging, die leningen en interesten omzet in kapitaal, is een duidelijk bewijs van het duurzame en lange termijn engagement van King Power International”, laat de clubleiding weten.

Een tekort van ruim 15 miljoen euro, dat baart toch wat zorgen. Blijft de eigenaar geld in de club pompen? “Dit boekjaar voelden we toch nog de naweeën van de coronapandemie, maar toch zagen we al enkele lichtpuntjes”, stelt CEO Peter Willems. “De supporters konden eindelijk terug naar het stadion en we zagen onze inkomsten verder stijgen. We bouwen stap voor stap, samen met King Power, verder aan een duurzame club in het Belgische voetbal.”

Ambitie

Bij OHL wijzen ze net als de andere Belgische profclubs naar de hervorming van de RSZ voor topsporters in België. “Het blijft onze ambitie om van OH Leuven één van de leidende clubs in België te maken die verantwoordelijk en duurzaam gerund wordt”, luidt de geruststellende boodschap van voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

“Een club die de supporters vertegenwoordigt en die ten dienste staat van het maatschappelijk weefsel in onze regio. Langetermijn financiële duurzaamheid blijft een belangrijk element. Ik dank onze supporters voor hun steun, die het belang van onze club voor hen en onze regio alleen maar onderstrepen. Het is voor mij een grote eer om OH Leuven te mogen leiden en ik ben dankbaar voor het vertrouwen in onze langetermijnvisie.”

OHL leed in het boekjaar 2020/2021 nog wat meer verlies. Toen dook het cijfer -16.465.572 euro in de tabellen op. Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO en voorzitter van King Power, pompte tussen eind 2020 en eind 2021 al 14 miljoen euro in de club via meerdere kapitaalrondes.

LEES MEER OVER:

OHL

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...