Miljoenenverlies bij OH Leuven

01-02-2023 17:37

Miljoenenverlies bij OH Leuven

Het boekjaar 2021/2022 kleurde rood bij OH Leuven. Het negatief geconsolideerde bedrijfsresultaat liep op tot 15,047 miljoen euro. Eigenaar King Power International voerde een nieuwe kapitaalsverhoging door. Goed voor een impuls van 9,5 miljoen euro.

“De club beschikt hierdoor over een positief eigen vermogen. Deze kapitaalsverhoging, die leningen en interesten omzet in kapitaal, is een duidelijk bewijs van het duurzame en lange termijn engagement van King Power International”, laat de clubleiding weten.

Een tekort van ruim 15 miljoen euro, dat baart toch wat zorgen. Blijft de eigenaar geld in de club pompen? “Dit boekjaar voelden we toch nog de naweeën van de coronapandemie, maar toch zagen we al enkele lichtpuntjes”, stelt CEO Peter Willems. “De supporters konden eindelijk terug naar het stadion en we zagen onze inkomsten verder stijgen. We bouwen stap voor stap, samen met King Power, verder aan een duurzame club in het Belgische voetbal.”

Ambitie

Bij OHL wijzen ze net als de andere Belgische profclubs naar de hervorming van de RSZ voor topsporters in België. “Het blijft onze ambitie om van OH Leuven één van de leidende clubs in België te maken die verantwoordelijk en duurzaam gerund wordt”, luidt de geruststellende boodschap van voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

“Een club die de supporters vertegenwoordigt en die ten dienste staat van het maatschappelijk weefsel in onze regio. Langetermijn financiële duurzaamheid blijft een belangrijk element. Ik dank onze supporters voor hun steun, die het belang van onze club voor hen en onze regio alleen maar onderstrepen. Het is voor mij een grote eer om OH Leuven te mogen leiden en ik ben dankbaar voor het vertrouwen in onze langetermijnvisie.”

OHL leed in het boekjaar 2020/2021 nog wat meer verlies. Toen dook het cijfer -16.465.572 euro in de tabellen op. Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO en voorzitter van King Power, pompte tussen eind 2020 en eind 2021 al 14 miljoen euro in de club via meerdere kapitaalrondes.

LEES MEER OVER:

OHL

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....