Mory Konaté wacht af wat zijn toekomst brengt

17-02-2023 14:56

Mory Konaté wacht af wat zijn toekomst brengt

Fysiek ijzersterk, duelkracht, een goede balrecuperatie. Meerdere analisten rekenden Mory Konaté bij de beste verdedigende middenvelders in de Belgische competitie. De 29-jarige Guineeër loopt dit seizoen wat minder in de kijker.

“Zo ervaar ik dat niet. Misschien heerst dat beeld omdat ik dit seizoen niet scoorde”, gooit Mory Konaté de bal terug. “Het hangt ook van je positie in het elftal af. De coach liet mij soms in een meer offensieve rol opdraven. Maar dat maakt niet uit voor mij, ik speel waar de coach me zet.”

Konaté speelde veel. Hij liep eind december echter een spierblessure op en was zes matchen op rij niet inzetbaar. Tegen KV Kortrijk mocht hij twee minuten opdraven, in Anderlecht één minuut. “Ik ben terug honderd procent fit en hoop snel terug in de elf op te duiken”, stelt de centrale middenvelder van STVV.

De timing van die blessure – net voor de start van de wintermercato – was ongelukkig, voor de speler en misschien nog meer voor STVV. Mory Konaté heeft immers een aflopend contract. “Die blessure was op mentaal vlak zwaar. Ik probeerde het echter positief op te vatten: harder werken en sterker terug proberen te komen. Vorig seizoen miste ik vijf of zes matchen in het begin van het seizoen en liep het daarna goed.”

STVV staat negende. Er zijn nog negen speeldagen. De strijd voor deelname aan Play-off 2 ligt nog open. “We hebben ons lot in eigen handen. Als we er match na match voor vechten, kan het lukken. Dat er zoveel spelers met een aflopend contract rondlopen, is geen voordeel. Maar de spelersgroep wil zeker voor die Play-off 2 gaan.”

Toekomst

De Kanaries spelen nog tegen Westerlo, Sporting Charleroi (uit), Racing Genk, KV Mechelen (uit), Seraing, Union St-Gilloise (uit), KV Oostende, Cercle Brugge (uit) en Antwerp FC.

Mory Konaté speelde bij twee kleinere Duitse clubs en belandde in de zomer van 2018 bij het tweede elftal van Borussia Dortmund. Een jaar later mocht hij een shirt van STVV aantrekken. Zijn contract loopt dit seizoen af.

“Terug in Duitsland aan de slag of bij een Engelse club, dat zou mooi zijn”, merkt de vijfvoudige A-international op. “Misschien blijf ik gewoon in België voetballen. Ik hoorde nog niets van STVV.” (DC)

BEKIJK: FOTO: Nieuwe ploegfoto bij STVV

Konate STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Mory Konaté

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...