Nicky Hayen trots na 4-0: “Wij hadden een plan”

24-04-2024 23:25

Nicky Hayen trots na 4-0: “Wij hadden een plan”

Club Brugge blijft in het spoor van Anderlecht. Met een 4-0 zege tegen Racing Genk voeren ze de druk nog wat op. Nicky Hayen ziet dat het goed zit. De spelers die op het veld staan plooien zich dubbel en maken de kansen ook af. Zes overwinningen op rij, dat smaakt zoet.

Racing Genk was ook prima bezig. Volgens enkele analisten brachten ze nog wat beter voetbal dan Club Brugge. In het onderlinge duel viel dat dit tegen. De cijfers spreken boekdelen: 4-0.

“Wij hadden een plan, de spelers hebben dat opnieuw perfect uitgevoerd”, stelde Nicky Hayen na afloop. “We hebben kwaliteit geleverd. De jongens hadden drang naar voor om de score verder uit te diepen. Dan zie je dat je tot veel in staat kan zijn.”

“Dit moeten we echter iedere wedstrijd opnieuw brengen. Je kan in de volgende wedstrijden niet tien of vijftien procent minder brengen, dan haal je dit soort wedstrijden niet. In de play-offs moet je altijd honderd procent zijn.”

“Of wij het plan van Wouter Vrancken overklast hebben? Neen. Wij hebben ons plan. We wisten waar de ruimtes lagen. Het moet ook meezitten. Je scoort na vijf minuten, dat levert een boost op, zeker bij dit fanatieke publiek. Dan krijg je vleugels.”

Nicky Hayen vierde rustig mee met de spelers. Even genieten en dan snel terug over tot de orde van de dag. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Racing Genk. Dat kan een ander verhaal worden. Eentje waarbij de coach opnieuw keuzes zal moeten maken. Keert Hugo Vetlesen terug in de elf na schorsing?

“Dat zijn luxeproblemen. Ik heb het liever zo, want betekent dat heel veel jongens in goede vorm zijn”, merkte Nicky Hayen tegenover DAZN/Eleven op. “Je kan op iedereen rekenen. Je ziet dat ook aan de invallers die veel kwaliteit brachten. We hebben iedereen nodig tot de eindstreep.”

LEES OOK: Vanaken over 4-0: “Geslaagde avond”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...