OFFICIEEL: Stijn Vreven nieuwe trainer KV Oostende

20-06-2023 20:44

OFFICIEEL: Stijn Vreven nieuwe trainer KV Oostende

KV Oostende gaat in zee met Stijn Vreven. De 49-jarige Limburger ondertekende een contract voor onbepaalde duur. “We gaan een gooi doen naar promotie”, stelt de nieuwe trainer van de Kustjongens.

Stijn Vreven stond als speler van onder andere KV Mechelen, AA Gent, Utrecht en Vitesse én tweevoudig ‘Rode Duivel’ bekend als een onverzettelijke rechtsachter met een over-mijn-lijkmentaliteit en leiderschapskwaliteiten. Het zijn die kwaliteiten die hij ook als trainer wil overdragen op zijn spelersgroep. Als trainer verdiende Vreven zijn strepen bij onder andere Lommel, Waasland Beveren, NAC en Beerschot. Bij elke club behaalde de Limburger resultaten: met Lommel eindigde hij op de tweede plaats in tweede klasse en met Waasland Beveren behaalde hij een knappe twaalfde plek in eerste klasse. Met NAC Breda promoveerde hij naar de Nederlandse Eredivisie, iets wat met Beerschot net niet lukte nadat hij de promotiewedstrijden verloor tegen KV Mechelen. Hij zou komend seizoen aan de slag gaan bij Belisia Bilzen (tweede amateur) maar daar gunnen ze hem nu dit Oostendse avontuur in 1B.

Stijn Vreven: “Eerst en vooral ben ik Belisia Bilzen dankbaar dat ze mij laten vertrekken naar Oostende. Voor mij was het namelijk een kans die ik niet wou laten schieten. Niet enkel omdat KVO twee reeksen hoger speelt dan Bilzen maar vooral omwille van het feit dat ik goede gesprekken had met Nils Vanneste en we op dezelfde golflengte zitten. We delen eenzelfde voetbalvisie én bovendien is de club ambitieus om een gooi te doen naar de promotie. Daarnaast is de accommodatie op het trainingscomplex echt wel indrukwekkend. Genoeg redenen voor mij om volmondig voor deze club te kiezen. Ik herinner me zowel als speler en als trainer dat het nooit makkelijke wedstrijden waren op Oostende. Dát gevoel wil ik er in eerste instantie weer inkrijgen, dat de tegenstanders hier niet graag komen spelen en dat we de fans vanaf de eerste minuut meetrekken in ons enthousiasme. Als je op het veld toont dat je ervoor gaat, straalt dat altijd af op het publiek. Ik kijk alvast uit naar de eerste oefenwedstrijden zodat ik iedereen beter kan leren kennen.”

Nils Vanneste: “De voorbije weken hadden we gesprekken met verscheidene kandidaten maar Stijn Vreven stond al vrij snel hoog genoteerd op mijn lijstje. Zoals Stijn zegt, delen we eenzelfde voetbalvisie. We houden allebei van dwingend voetbal met druk vooruit en veel inzet en strijd. Maar belangrijk is dat Stijn zich ook aanpast aan de spelers die hij ter beschikking heeft. Hij speelt in functie van zijn spelerskern, niet andersom. Ook tijdens de wedstrijden kan hij makkelijk schakelen in zijn veldbezetting en bovenal is het een persoon die met zijn karakter en leiderschap een groep kan meekrijgen in zijn verhaal. Ik ben overtuigd dat zijn enthousiasme aanstekelijk zal werken op de spelersgroep.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Geen doelpunt tegen Antwerp, ook niet tegen Club Brugge. In de rangorde van Brian Riemer...

Magere cijfers voor Noa Lang

Magere cijfers voor Noa Lang

Na twee seizoenen bij Club Brugge klonk er veel grootspraak. Noa Lang was te goed....