OFFICIEEL: STVV legt Toni Leistner vast

03-09-2021 09:09

OFFICIEEL: STVV legt Toni Leistner vast

Toch nog een nieuwkomer bij STVV. Toni Leistner tekende een contract bij de Kanaries. De 31-jarige centrale verdediger pikte vorig seizoen 21 wedstrijden bij de Duitse tweedeklasser HSV mee.

Zijn carrière in het profvoetbal begon bij Dynamo Dresden. Na een uitleenbeurt aan Hallescher SC belandde hij in de zomer van 2014 bij Union Berlin. Bij die voormalige Oost-Duitse club pikte hij ruim honderd wedstrijden mee.

Na vier seizoenen ging hij zijn geluk beproeven bij het Londense Queens Park Rangers. Goed voor 71 wedstrijden in anderhalf jaar. Leistner werd uitgeleend aan 1. FC Köln en belandde daarna bij Hamburger SV. Een avontuur dat beperkt bleef tot één seizoen. De centrale verdediger deed er in 21 wedstrijden mee. HSV miste op een haar de promotie naar de eerste Bundesliga.

Leistner trainde nog mee bij HSV, waar zijn contract op 31 augustus in onderling overleg ontbonden werd. “Als een deur sluit, gaat een nieuwe open”, schreef hij op zijn Instagrampagina. “Ik kwam met een doel, maar helaas hebben we dat niet samen weten te bereiken. Spelers komen, spelers gaan, maar de club en de fans blijven. Bedankt HSV.”

“Toni zal de verdediging van Kanaries versterken met zijn ervaring, leiderschap en kracht in de duels”, klinkt het op Stayen .

Met Toni Leistner (1,90 m) haalt STVV niet alleen een speler met ervaring en fysieke kracht binnen. Leistner heeft ook ‘ballen’. In september 2020 was hij de beledigingen na de bekermatch tegen Dresden beu, klom de tribune op en ging verhaal halen.

Toni Leistner genoot zijn jeugdopleiding bij SG Verkehrsbetriebe Dresden, FV Dresden-Nord en SC Borea Dresden. Met 1. FC Köln deed hij in 13 wedstrijden in de Bundesliga mee. Hij heeft 154 wedstrijden in de tweede afdeling achter zijn naam staan, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists afleverde. In de Engelse tweede klasse lukte Leistner 2 goals en 2 assists in 65 duels.

Leistner tekende contract bij STVV

LEES OOK: DOSSIER: Overzicht transfers zomer 2021 België Jupiler Pro League

LEES MEER OVER:

STVV

Toni Leistner

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...