Ontslag Edward Still blijkt niet het middel

09-11 11:39

Ontslag Edward Still blijkt niet het middel

Hij leidde Sporting Charleroi vorig seizoen naar de zesde plaats. Edward Still zag Sporting Charleroi 12 op 21 behalen. Daarna volgde één zege in zeven duels. CEO Mehdi Bayat haalde de hakbijl boven. De 31-jarige trainer vloog buiten. Veel beterschap is er niet merkbaar…

“De club wil Edward bedanken voor zijn werk van de laatste zestien maanden en het professionalisme en de structuur die hij neergezet heeft”, stond in het statement na het ontslag te lezen. Lag het aan de trainer of is er toch een kwaliteitsverlies – waar Mehdi Bayat niet van wil weten – merkbaar bij de Zebra’s?

Na een 1-0 zege tegen Antwerp lachte Bayat in zijn vuistje. Die vreugde was echter van korte duur. Sporting Charleroi ging met 4-1 onderuit bij Racing Genk. Verliezen bij de koploper is op zich geen catastrofe. Er volgde echter een flinke portie kommer en kwel in de Beker van België. Na een doelpunt van Daan Heymans na een kwartier spelen, zag het er goed uit voor de Zebra’s. Maar in de 79ste minuut werd het 1-1 via Junior Mansoni. In de verlengingen scoorden Vagner Gonçalves en Leroy Mfomo voor Seraing. Uitgeschakeld worden door de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, dat valt niet in goede aarde bij de supporters.

Sporting Charleroi kan zich zaterdag geen puntenverlies veroorloven tegen KV Mechelen. In het andere geval zal Mehdi Bayat opnieuw de kop van jut zijn in het Stade du Pays. Bayat heeft dan geen trainer om als slachtoffer te dienen. Frank Defays is slechts een tussenpaus, in afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer.

Na één match eruit in de Beker van België, de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League, Sporting Charleroi heeft niet alleen een nieuwe trainer nodig om uit dat dal te kruipen.

LEES MEER OVER:

Pro League

Sporting Charleroi

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....