Ontslag Jonas De Roeck

02-12-2023 16:41

Ontslag Jonas De Roeck

In de zomer van 2021 ging Jonas De Roeck bij KVC Westerlo aan de slag. Dat avontuur is afgelopen. Na de promotie naar de eerste afdeling en een succesvol 2022/2023 met deelname aan Play-off 2 begon de motor dit seizoen te sputteren. Na zestien speeldagen volgt een ontslag.

Westerlo raakte niet weg uit de degradatiezone. Jonas De Roeck gaf aan zelf op te stappen als hij geen perspectief meer zag en geen steun van de spelers meer proefde. Na een 1-3 nederlaag tegen Anderlecht begon hij aan de voorbereiding op de partij tegen rode lantaarn KV Kortrijk. De clubleiding besloot De Roeck echter aan de kant te schuiven.

Succesvol

“Gedurende zijn twee jaar als hoofdcoach bij KVC, stond de Roeck mee aan de wieg van het mooie parcours dat onze club de laatste jaren wist af te leggen, met onder meer de promotie naar de hoogste klasse in 2022 en het succesrijke seizoen 2022-2023, waarin onze Kemphanen zich tot één van de grote revelaties ontpopten met knap en attractief voetbal”, laat het bestuur weten.

“Die goede lijn kon ondanks een sterke en gedreven wil dit jaar jammer genoeg niet verdergezet worden. Daarom besloot de club na een constructief overlegmoment om de samenwerking stop te zetten. De volledige clubwerking wil graag Jonas bedanken voor zijn inzet en geleverde werk gedurende de afgelopen jaren waarmee hij mede Westerlo opnieuw op de kaart wist te zetten op het hoogste niveau en wil hem dan ook veel succes wensen in het verdere verloop van zijn carrière.”

KVC Westerlo gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach om de draad weer op te pikken richting het uitgestippelde traject waar de club zowel op infrastructuur als sportief vlak de voorbije jaren was ingeslagen, om zo opnieuw attractief eersteklassevoetbal naar de Kempen te brengen en te behouden.”

Vierde avontuur

Jonas De Roeck begon als trainer bij Lyra (2015/2016) en kreeg na een seizoen bij Berchem Sport een kans bij STVV (2017/2018). Na drie seizoen bij Anderlecht – eerst als trainer van de beloften en daarna lid van de technische staf van de eerste ploeg – volgde het avontuur bij KVC Westerlo.

Vierde trainersontslag

Voor De Roeck was Westerlo zijn vierde club als hoofdtrainer. Eerder leidde hij amateurploegen Lyra (2015-2016) en Berchem Sport (2016-2017) en was hij in de Jupiler Pro League een seizoen coach van STVV (2017-2018). Nadien volgden drie seizoenen bij Anderlecht. Daar was hij aan de slag als achtereenvolgens beloftencoach en assistent bij het eerste elftal.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...