Op weg naar speeldag 30 en mini-play-offs?

17-06 07:30

Op weg naar speeldag 30 en mini-play-offs?

Half mei stemde de Pro League voor het einde van het seizoen 2019/2020. Met 84% van de stemmen. Een karrenvracht aan juridische klachten volgden. Van Antwerp tot Waasland-Beveren. Dat kan tot een drastische ommezwaai leiden.

Van zestien naar achttien clubs, dat zien een aantal ‘grootmachten’ niet zitten. Op termijn willen ze naar veertien. Om een uitbreiding – op juridische basis – te vermijden, willen een aantal ploegen het seizoen 2019/2020 toch nog hervatten.

“Als we de finale van de Beker van België kunnen organiseren, moet speeldag 30 ook kunnen”, stelde Mehdi Bayat bij Sporza. Antwerp FC doet er nog een schepje bovenop.

“Antwerp is altijd voorstander geweest van het afwerken van het lopende seizoen”, geeft Sven Jacques aan bij Het Nieuwsblad. “We zien ook dat in de meeste andere landen nog wordt gevoetbald. Als de dertigste speeldag nog kan doorgaan, zien we niet in waarom er ook geen mini-play-offs kunnen worden gespeeld. De overheid laat wedstrijden toe vanaf 1 juli.”

Club Brugge hoeft zich niet al te veel zorgen te moeten maken. AA Gent kan nog veel verliezen. Van de tweede naar de vierde plaats of van de voorronde van de Champions League naar een ticket voor de Europa League.

Is het toeval dat net Sporting Charleroi (Mehdi Bayat) en Antwerp FC de roep om de bal terug aan het rollen te brengen laten klinken? Ze volgen op één en twee punten van AA Gent. “Dat zeggen we niet uit eigenbelang”, countert Sven Jacques. “We staan nu vierde, we kunnen ook nog vijfde of zesde eindigen.”

Een hervatting van de competitie, dat klinkt als muziek in de oren bij Racing Genk en Anderlecht. Ze kunnen nog de zesde plaats pakken en dromen van een Europees ticket. KV Mechelen dook als nummer zes de coronabreak in.

Genk moet in eigen huis winnen tegen KV Mechelen, Anderlecht moet de drie punten pakken bij STVV en hopen dat Genk-Mechelen onbeslist blijft. Als de bal terug aan het rollen gaat natuurlijk…

[yop_poll id=”19″]

LEES OOK: Bayat zet de deur open voor speeldag 30

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...