Open brief STVV over arbitrage

23-01-2023 16:19

Open brief STVV over arbitrage

Bij de laatste vier in de beker. STVV moest in Zulte Waregem na minder dan 1 minuut met tien verder. In de thuismatch tegen Club Brugge zag de scheidsrechter en de VAR een overduidelijke strafschop over het hoofd. In STVV-AA Gent viel na een kwartier een rode kaart, bij een 0-0 tussenstand. “Geen strafschop en de VAR in de fout”, klinkt het bij het Referee Department. De emmer loopt over. STVV klaagt de arbitrage in een open brief aan.

“Mijnheer de CEO, Geachte heer Parys, Mijnheer de voorzitter van de Professional Refereeing Board, Geachte heer Fandel,

Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn STVV, een traditieclub die al bijna 100 jaar bestaat. Die diep geworteld is in Haspengouw, een regio die zich uitstrekt van Tongeren tot Tienen en van Hasselt tot Hannuit. En die – samen met haar Japanse eigenaars – stap voor stap groeit. We slagen daar de jongste seizoenen aardig in.

Vorig jaar zetten we een indrukwekkende reeks ongeslagen wedstrijden neer. In het kalenderjaar 2022 prijkten we in totaal op een zesde plaats. En ook dit seizoen vertoeven we al een hele tijd in de top acht.

Winter is coming

Zoals elke voetbalkenner weet, zijn de wintermaanden echter bepalend voor het verdere verloop van de competitie. Maar die wintermaanden, beste vrienden, zorgen voorlopig voor een kilte in ons hart. Een kilte die niet te wijten is aan de winterse temperaturen, maar wel aan een opeenvolging van discutabele scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van STVV:

  • 11 januari: onze bekerdroom wordt abrupt beëindigd, nadat doelman Schmidt na 40 seconden tegen een onterechte rode kaart aanloopt in Zulte Waregem
  • 19 januari: in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge wordt ons een duidelijke strafschop onthouden, waardoor we op een zucht van een stunt tegen de landskampioen stranden
  • 22 januari: na een kwartier krijgt Koita een rode kaart, na een fout die door voetballiefhebbers, analisten en oud-scheidsrechters (en intussen ook door het Referee Department) collectief als ‘onvrijwillig’ wordt bestempeld

Respect

Jullie kennen ons als gentlemen. En dat blijven we ook. Maar de kruik gaat te water tot ze barst. Met dit schrijven willen we ons gevoel bij deze situatie kenbaar maken. Wij gaan geen calimero spelen en ons als zogezegde ‘kleine ploeg’ profileren ten opzichte van de G5. En we verlagen ons al helemaal niet tot grof taalgebruik of het wraken van scheidsrechters. Maar we vragen wel absoluut respect voor onze supporters en spelers.

STVV is een trotse club, die haar vleugels wil uitslaan. Kortwiek ze niet. Wij willen vooruit. Ga niet op de rem staan. Vooruit STVV!
Namens de STVV-familie, Takayuki Tateishi CEO STVV, David Meekers Voorzitter STVV.”

LEES OOK: Referee Department: “Geen rode kaart voor STVV”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalbelgie.be (@voetbalbelgie)

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

VAR

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...