Paul Gheysens op zoek naar een zwarte piet?

02-07-2023 20:33

Paul Gheysens op zoek naar een zwarte piet?

Tania Mintjens werd zwartgemaakt. De eigenares van een deel van de stadiongronden van het Bosuilstadion legde uit waarom ze niet zomaar aan Paul Gheysens wou verkopen. De toekomst van Antwerp FC moest gegarandeerd worden. Er klonk veel begrip voor haar standpunten. Even later gooide Gheysens terug olie op het vuur met de stelling dat Mintjens een aasgier is.

Die eigenares is nochtans steenrijk. Ze gaf publiekelijk aan geen geld te willen voor die gronden. Het was haar om de toekomst van haar geliefde Antwerp FC te doen. De nieuwe uithaal van Paul Gheysens valt niet in de smaak. Een regelrechte oorlogsverklaring.

Tania Mintjens laat nu in een statement weten dat zij open kaart wil spelen op voorwaarde dat Antwerp bepaalde maskers laat vallen.

De steenrijke dame vermoedt dat er meer aan de hand is: intimidaties, (bedekte) bedreigingen, framing in de media, ongepaste roddels en nog zoveel meer.

“De tactiek van Ghelamco (bouwgroep Paul Gheysens, nvdr.) lijkt dan te zijn: ofwel een akkoord op hun voorwaarden, ofwel geen akkoord en de zwarte piet hiervoor doorspelen aan ‘Mintjens’. In dit laatste geval bestaat er allicht een Plan B (of veeleer het ‘echte’ plan).”

Duistere motieven

“Waarvoor moet de favoriete zondebok dan opdraaien? Moeten we ons vragen stellen over de oprechte intenties van Ghelamco? Spelen de moeilijke marktomstandigheden van de vastgoedmarkt een rol? Of wordt de verkoop van de club overwogen en vormen daarbij de gronden een substantiële meerwaarde?”

“Wat er ook van moge zijn, de club Antwerp en haar grote, trouwe supportersschare verdienen duidelijkheid en redelijkheid. En wel snel. En geen schimmenspel, een commedia dell’arte van een slechte kwaliteit met duistere motieven op de achtergrond. Zoals zwaaien met de rood-witte vlag om andere, financieel-commerciële belangen te maskeren… Kortom, hierbij een dringende oproep: laat de maskers vallen. Niks meer, niks minder.”

“Er is geen goesting om tot een akkoord te komen vanwege de heer Gheysens”, deelt Tania Mintjens nog mee.

Na een vorige uithaal van Paul Gheysens – waarbij hij ook een kwinkslag uitdeelde aan het adres van burgemeester Bart De Wever – maakte Tania Mintjens publiek welke voorwaarden ze wenste te bespreken. Het kamp Gheysens was alleen akkoord met de erfpacht van 99 jaar.

Volledige communicatie Tania Mintjens:

“De schuld wordt weer bij mevrouw Mintjens gelegd. Terwijl in ons voorstel de billijke belangen van Ghelamco als vastgoedpromotor gerespecteerd werden en evenwichtig werden afgewogen met de belangen van de club. In de realiteit werd het voorstel van Tania Mintjens vrijwel volledig van tafel geveegd door Paul Gheysens. Hij wil in feite de gronden voor 99 jaar en er verder zowat mee doen wat hij wil. Daarbij is er vandaag geen enkele garantie dat de twee tribunes effectief zullen gebouwd worden, noch dat de huidige aandeelhouders aan boord blijven.”

“Door de impasse heeft men het nodig gevonden uit te halen naar de ‘eigenares en haar entourage’. We betreuren ten zeerste het taalgebruik dat totaal ongepast is, opruiend en zeker niet bijdraagt tot een sfeer waarin constructief kan gewerkt worden. Dit is trouwens geen alleenstaand geval. Integendeel, het maakt deel uit van een lang uitgesponnen reeks van intimidaties, (bedekte) bedreigingen, framing in de media, ongepaste roddels, etc.”

“Gezien de frontale aanval zit er niets anders op dan volledige klaarheid te scheppen. We gaan deze discussie in alle openheid ook niet uit de weg. KTM Beheer of mevrouw Tania Mintjens hebben niets te verbergen.”

“Uit het feitelijk relaas kunnen we enkel besluiten dat er geen ‘willingness to deal’ bestaat vanwege de heer Gheysens. Geen echte goesting om tot een akkoord te komen. Van een toenadering is helaas geen sprake. Integendeel, de positie wordt enkel verstrakt. De redelijkheid is ver zoek.”

“De tactiek van Ghelamco lijkt dan ook te zijn:

  • Ofwel een akkoord op hun voorwaarden, zonder enige garantie op de bestemming van het stadion, noch het bouwen van de twee tribunes
  • Ofwel geen akkoord en de zwarte piet hiervoor doorspelen aan ‘Mintjens’.

“In dit laatste geval bestaat er allicht een Plan B (of veeleer het ‘echte’ plan). Immers, het massaal verspreide bericht van Antwerp stelt enkel – in schaamteloze bewoordingen – een probleem aan de kaak (zonder enige feitelijke onderbouw). Maar er wordt aan ‘het probleem’ verder geen gevolg gegeven… Wat kan dan het doel of het nut zijn van dergelijke ‘bazooka communicatie? Een tweede luik met Plan B, waarvoor alvast ‘op voorhand’ een zondebok dient gevonden te worden.”

Maskers

“Waarvoor moet de favoriete zondebok dan opdraaien? Moeten we ons vragen stellen over de oprechte intenties van Ghelamco als vastgoedontwikkelaar? Spelen de moeilijke marktomstandigheden waarin de vastgoedmarkt vandaag verkeert een rol? Of wordt de verkoop van de club overwogen en vormen daarbij de gronden een substantiële meerwaarde?”

“Financiële belangen kunnen in conflict komen met clubbelangen. KTM Beheer en mevrouw Mintjens hebben alvast geen kennis van ‘het’ Plan B. Ons bereiken wel berichten met mogelijke scenario’s, waarbij de stad Antwerpen al dan niet een (belangrijke) rol wordt toegedicht. Speculaties die veel onzekerheid creëren.”

“Wat er ook van moge zijn, de club Antwerp en haar grote, trouwe supportersschare verdienen duidelijkheid en redelijkheid. En wel snel. En geen schimmenspel, een commedia dell’arte van een slechte kwaliteit met duistere motieven op de achtergrond. Zoals zwaaien met de rood-witte vlag om andere, financieel-commerciële belangen te maskeren…”

“Kortom, hierbij een dringende oproep: laat de maskers vallen. Niks meer, niks minder.”

“Uiteraard blijven we bereid om met de club verder te spreken over mogelijke oplossingen. De deur voor ‘de club’ blijft dus wel degelijk open. Er werd gisteren trouwens al geprobeerd contact te hebben met de CEO van de club, maar dat is helaas tot op heden niet gelukt.”

“Mocht het helpen om tot een correcte en respectvolle dialoog te komen, dan stellen we voor een professionele bemiddelaar aan te duiden. Hopelijk kunnen dan de standpunten wel uitmonden in een billijk, evenwichtig akkoord. In het belang van de club.”

“Maar laat ons wel kristalhelder zijn: we staan niet open voor een aanpak, gedrag of toon van communicatie zoals dat de laatste tijd het geval was. Voor dergelijke manier van handelen passen we.”

LEES OOK: Gooit Paul Gheysens zijn eigen ruiten in?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...