Paul Gheysens snel weg bij Antwerp?

12-06-2023 19:55

Paul Gheysens snel weg bij Antwerp?

Tanja Mintjens is bereid een deal af te sluiten met Paul Gheysens. Onder voorwaarden. De toekomst van Antwerp FC primeert. Ze eist onder meer dat Gheysens de club niet binnen de vijf jaar zou verkopen. Speelt er meer mee?

Het lijkt er sterk op dat Tanja Mintjens, die eigenaar is van een deel van de stadiongronden, verder kijkt dan haar neus lang is. Kampioen en bekerwinnaar, daar komt veel emotie bij kijken. Euforische toestanden. Mintjens kijkt naar wat er daarna komt. Haar familie maakte in de jaren tachtig en negentig de andere tijden bij Antwerp mee.

Paul Gheysens pompte al 114 miljoen euro in Antwerp FC en moet deze maand nog een kapitaalsinjectie van 45 miljoen euro doorvoeren. Blijft hij geneigd om zoveel geld in het voetbal te steken? Er zitten bovendien strengere financiële regels in het voetbal aan te komen. Het wordt minder makkelijk voor één mecenas in een club. Duldt Paul Gheysens inmenging?

Volgens sporteconoom Pascal Paepen moeten we ook naar zijn zakenimperium kijken. Bouwbedrijf Ghelamco incasseerde recent enkele financiële klappen. Kan hij de bouw van tribune 2 en 3 nog financieren?

Op de kampioenenviering haalde Paul Gheysens zwaar uit naar Tanja Mintjens. Er hoorde zelfs een kwinkslag voor burgemeester Bart De Wever bij. Gheysens deelde mee dat hij binnen zes maanden aan de bouw van tribune 2 en 3 moet beginnen. Anders zou er wat zwaaien.

Club Brugge

“Zoekt Gheysens een uitweg of een snelle verkoop met Mintjens als excuus?”, stelt sporteconoom Pascal Paepen bij Het Nieuwsblad. “Ik begrijp niet wat zakenmensen bezielt om in de voetbalsector te investeren.”

Volgens Paepen hebben de bankiers Gheysens afgeraden om zoveel geld in Antwerp te blijven pompen. “Het is duidelijk dat hij op een bepaald moment de club zal willen verkopen.”

Er hoort een verwijzing naar Club Brugge bij. Bart Verhaeghe dacht veel geld op te kunnen halen met een beursgang van de club. Tel daar de aanhoudende stadionproblematiek bij. Vorige maand lekte uit dat Bart Verhaeghe en drie zakenpartners hun aandelen te koop stellen.

Antwerp FC verkopen aan een investeerder of groep uit het Midden-Oosten, China, Japan of Amerika, Tanja Mintjens huivert daarvan. Antwerp moet Antwerp blijven. Denkt Paul Gheysens, die eerder Union en Anderlecht wou overnemen, daar ook zo over?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...