Philips helpt noodlijdend FC Barcelona

20-05-2023 14:23

Philips helpt noodlijdend FC Barcelona

Philips staat de komende jaren op de mouwen van Barcelona. Volgens Spaanse media heeft de multinational een sponsorovereenkomst gesloten met de kersverse kampioen van Spanje.

Volgens Mundo Deportivo gaat het om een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar. In ruil voor een plek op de mouwen van Barcelona betaalt Philips verspreid over drie jaar een bedrag van dertig miljoen euro (acht in het eerste, tien in het tweede en twaalf in het derde). Geven beide partijen groen licht voor het verlengen van de samenwerking, dan komt daar nog eens 26 miljoen euro bij (twaalf in het vierde en veertien in het vijfde jaar).

De miljoenendeal met Philips, dat ook alle monitors zal leveren in het gerenoveerde Camp Nou, helpt Barcelona ongetwijfeld bij het op orde krijgen van de begroting. De Catalanen kampen sinds de coronacrisis met financiële problemen, die nog altijd niet volledig zijn opgelost. Volgens La Liga heeft de club zo’n 200 miljoen euro nodig om nieuwe spelers te kunnen inschrijven en de contracten van spelers als Ronald Araujo, Marcos Alonso en Gavi te registeren.

Inmiddels heeft Barcelona volgens Sport groen licht gekregen van La Liga voor het financiële plan van komend seizoen. Maandag zal dit worden bekrachtigd, meldt de sportkrant. Barça heeft uiteen gezet hoe het begrotingsgat van 200 miljoen euro in de komende twee jaar wordt aangepakt. Als La Liga zijn goedkeuring heeft verleend, kan Barça elke euro die het binnenkrijgt op de transfermarkt ook weer uitgeven. Het zou de terugkeer van Lionel Messi iets realistischer maken.

LEES MEER OVER:

FC Barcelona

La Liga

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...