Pogba kost al 228.571 per minuut

14-03-2023 18:12

Pogba kost al 228.571 per minuut

Erik ten Hag tekende een contract bij Manchester United en gaf aan geen vragende partij te zijn voor het behoud van Paul Pogba. “Ik wil spelers die graag hier zijn”, gaf hij mee. Pogba kon terug bij Juventus aan de slag. Een dure grap.

Dachten ze bij Juventus terug over de good old Paul Pogba te kunnen bechikken? De centrale middenvelder presteerde al een hele tijd minder goed, zowel bij Manchester United als bij de nationale ploeg. Pogba leek te veel met andere dingen bezig te zijn.

Revalideren na een meniscusblessure, een operatie aan de knie, problemen aan de adductoren. Paul Pogba ontbrak in de eerste negentien competitiematchen in de selectie. Op 29 januari zat hij in de dug-out bij de thuismatch tegen Monza. Hij verdween drie matchen terug uit beeld en mocht 22 minuten meedoen tegen Torino. Tegen AS Roma kwam hij 13 minuten in actie. Tegen Sampdoria lag hij terug in de lappenmand.

Paul Pogba komt zo aan 35 speelminuten of 1% van de potentiële speelminuten. Hij kwam niet in een andere competitie in actie.

La Gazzetto dello Sport pakt er zijn hoge loon bij. Pogba zou Juventus 228.571 euro per minuut kosten!

Haantjesgedrag

Voor het duel met SC Freiburg in de Europa League werd hij disciplinair geschorst. Anderhalve week na zijn officiële rentree bij de Oude Dame kwam hij te laat bij een training van Juventus en werd daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Vervolgens was hij in het weekend opnieuw afwezig met spierklachten.

Een dag voor zijn dertigste verjaardag weigerde Pogba op de foto’s te gaan met fans, die op hem stonden te wachten op een handtekening of selfie. Daardoor wordt zijn populariteit bij de achterban van het dit seizoen toch al geplaagde Juventus steeds minder. Hoewel hij ook aangaf flink te balen van zijn blessureleed, zou Juventus serieus overwegen om de peperdure verbintenis te ontbinden, als de situatie zo zorgelijk blijft.

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...