Racing Genk op zoek naar nieuwe keeper?

09-12 21:19

Racing Genk op zoek naar nieuwe keeper?

Nordin Jackers moest naar een andere club uitkijken, Gaetan Coucke keerde terug van een uitleenbeurt aan Lommel SK en zou de doublure van Danny Vukovic worden. Vier maanden later is derde keeper Maarten Vandevoordt, nog maar zeventien jaar, aan zet. Vukovic ligt nog lang in de lappenmand, Coucke presteerde minder goed.

Het Europese avontuur is bijna afgelopen. Racing Genk heeft wel nog de Beker van België en de nationale competitie. Kunnen ze met de twee jonge doelmannen de strijd voor een nieuw Europees ticket tot een goed einde brengen?

De sportieve cel staat voor een moeilijke keuze. Genk profileert zich graag als een opleidingsclub, waar jonge talenten veel kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen. Een nieuwe doelman halen, staat haaks met die visie. Ook omdat ze bij Racing Genk heel hoge verwachtingen koesteren over Maarten Vandevoordt. De Truienaar wordt de nieuwe Thibaut Courtois genoemd. Gaetan Coucke werd nog niet zo lang geleden ook als een groot talent bestempeld.

“Ik zeg op dit moment niet ja, maar ook niet neen”, vertelt sportief directeur Dimitri de Condé aan Het Belang van Limburg. “We moeten dat intern bespreken, ik heb het er alvast met de coach over gehad. Het zal ook afhangen van de manier waarop onze keepers zich de volgende weken profileren. Nadien zullen we nagaan wat de beste keuze voor onze jonge doelmannen is. Zowel Maarten Vandevoordt als Gaetan Coucke zijn keepers met erg veel potentieel.”

Met de stelling “het is niet altijd in het voordeel van je jonge spelers om vol voor hen te kiezen” zet De Condé de deur voor een nieuwe keeper open.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...