Analisten storen zich aan uithaal Brian Riemer over de speelvelden

16-08-2023 07:24

Analisten storen zich aan uithaal Brian Riemer over de speelvelden

STVV-Anderlecht had 2-0 of 3-0 kunnen zijn bij de rust. De thuisploeg bracht goed voetbal, Anderlecht speelde pover. Over die ondermaatse eerste helft had Brian Riemer wat te zeggen. Zijn ploeg is nog in opbouw. Wat hij ook vertelde na de duels tegen Union en Antwerp. De Deense trainer voegde er deze keer nog wat aan toe: het kunstgrasveld.

“Sommige voetbalvelden zijn te klein, zoals bij Union. Het kunstgrasveld in Sint-Truiden is shit“, stelde Brian Riemer in zijn wedstrijdanalyse. Anderlecht bakte er niets van tegen Union en ging er met 2-0 onderuit. Tegen STVV hadden ze ook kunnen verliezen.

De speelvelden in andere stadions aangrijpen als excuus voor de eigen povere prestaties, dat wekt vragen op. “Zijn opmerkingen over het kunstgrasveld in Sint-Truiden waren surreëel. De trainer viel uit zijn rol, meer bepaald om over iets anders te spreken dan over de slechte eerste helft van zijn ploeg. Hij gebruikte dit slechte excuus als een soort van tegenaanval. Zijn uitspraak was irrelevant en had geen plaats in dat interview”, stelt analist Alexandre Teklak bij La Dernière Heure.

Naast de kwestie

Peter Vandenbempt deelt grotendeels de mening van zijn collega-analist. “Ik begrijp niets van Riemer zijn uitspraken over het veld van Sint-Truiden. Er zijn veel problemen in het Belgisch voetbal, maar de velden zijn er daar niet echt een van”, klinkt het bij Sporza. “Anderlecht speelde vorig jaar zijn beste wedstrijd onder Mazzu op dat veld en ook de tegenstander bracht er gisteren voor de rust echt goed voetbal.”

En in zijn wekelijkse analyse bij Het Nieuwsblad is ook René Vandereycken streng. “Ik vond het ongepast wat Riemer na de wedstrijd verkondigde. Hij kwam spontaan met dat excuus af. Voor iemand die doorgaans zo positief is, was dat een nogal negatieve opmerking en vooral totaal naast de kwestie.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...