Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

19-06-2024 20:18

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak tegen Roemenië. Een gemakkelijke klus wordt dat niet want de Roemenen kunnen na een toch wat onverwachte 3-0 zege tegen Oekraïne de kat uit de boom kijken. Een dubbele linie voor het eigen doel optrekken en op de counter proberen toe te slaan, in de wetenschap dat de Belgische verdediging niet bij de snelste van de klas hoort.

Kansen creëren is de boodschap. Dat doe je niet met Amadou Onana én Orel Mangala voor de verdediging. De bal dient sneller vooruit te gaan. Jérémy Doku en Johan Bakayoko kunnen met hun dribbels en snelheid gaten trekken in de Roemeense verdediging. Maxim De Cuyper zou met zijn offensieve impulsen daar meer van kunnen profiteren dan Arthur Theate, die pas terug is uit blessure.

De Cuyper haalt makkelijker de achterlijn dan Theate. De ene heeft nog geen ervaring op een EK op zak, maar als je Jan Vertonghen centraal achteraan inbrengt, win je al aan rust en ervaring in de defensie. Vertonghen kan met zijn crosspasses wat toevoegen in de omschakeling. Vertonghen én Theate centraal achteraan? Dan zit je met twee linksvoetigen in het hart van de defensie. Je zou ook voor het duo Debast-Vertonghen kunnen kiezen.

Op de rechterflank is er weinig keuze. Thomas Meunier komt zondag in Duitsland aan, na een revalidatiekuur bij Lieven Maesschalck. De Rode Duivels spelen zaterdag al in Keulen.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Tielemans kan naast De Bruyne spelen. Als je met Bakayoko en Doku speelt, komt er ruimte op de flanken vrij. Onana kan niet overal de gaten dichten. Wij zouden ervoor opteren om De Bruyne wat lager te laten spelen en De Ketelaere in de rug van Lukaku. Als je met De Cuyper, Doku en Bakayoko speelt, komen er veel ballen vanop de flank richting Lukaku. Dan kan de afvallende bal voor De Ketelaere zijn, die met links of rechts wat kan proberen.

De Ketelaere is balvaster dan Tielemans op de korte ruimte, dan is het aan De Bruyne, Bakayoko, Onana en Doku om de vrije ruimte op te zoeken.

Als Roemenië voor een laag blok kiest, krijgt De Bruyne de nodige ruimte als hij wat lager op het middenveld staat. Een afgemeten pass, een scherpe voorzet, vanop afstand naar doel halen, dat zit in het rijkgevulde arsenaal van de Belgische kapitein.

Openda viel snedig in tegen Slowakije. Hij heeft echter diepgang nodig. Dat ligt minder voor de hand tegen een Roemenië dat al drie punten op zakt heeft en voldoende heeft aan een punt. Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en zijn ploegmaten hadden tegen Oekraïne slechts 28% van het balbezit. Ze speelden in een 4-1-4-1.

Casteels

Castagne – Faes – Vertonghen – De Cuyper

De Bruyne – Onana

Bakayoko – De Ketelaere – Doku

Lukaku

De tegenstander afmatten. Met Lukebakio, Tielemans, Trossard en Openda beschikt Tedesco over voldoende opties voor de aanval. Breng ze tijdig in!

Zaterdag gaat de bal om 21 uur aan het rollen. Op hoop van zegen voor de Belgen!

LEES OOK: Rode Duivels naar volgende ronde als…

Rode Duivels
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Pro League

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...