Schmeichel relativeert: “De druk ligt niet bij Anderlecht”

21-04-2024 11:42

Schmeichel relativeert: “De druk ligt niet bij Anderlecht”

Anderlecht thuis en uit, het verschil is groot. Na een 2-1 nederlaag bij Racing Genk kunnen ze de leidersplaats al terug bij Union zien belanden. Als Club Brugge wint, staan vier ploegen op een zakdoek. Kasper Schmeichel tilt niet te zwaar aan het puntenverlies.

“Of ik mij zorgen maak na dit verlies? Nee, er zijn nog veel wedstrijden. Dit is een tegenslag, maar je krijgt niet altijd wat je wil in voetbal. Er is nog heel veel om voor te spelen. Het is ook niet alsof nu ineens de wereld morgen zal vergaan.”

Sterker nog: volgens Schmeichel ligt, ook na de nederlaag van zaterdagavond, de druk bij de andere ploegen. “Of we nog steeds favoriet nummer één zijn na deze nederlaag? De druk ligt bij de andere ploegen. Ons seizoen was al goed. Zeker als je kijkt van waar de ploeg komt. vorig jaar eindigden we elfde. De druk ligt niet bij ons. Natuurlijk willen we graag winnen. Niemand begint aan het seizoen om tweede te worden. Het belangrijkste is dat we blijven vechten. We’re on the hunt. Als het tot de laatste speeldag duurt voor we kampioen worden, dan is het maar zo.”

Bovendien is Schmeichel één van de weinige spelers in de kern van Anderlecht die weet wat het is om kampioen te worden. De Deen schreef in het seizoen 2015-2016 de Premier League op zijn palmares. Toch niet niets. Net die ervaring kan nog o zo belangrijk blijken in deze titelstrijd. “Het is zaak om te leren leven met de druk”, legt Schmeichel uit. “Er is niets comfortabel aan het spelen van al deze topwedstrijden. Er gaan momenten komen waarop we de bal niet hebben, waarop er tegenslagen zijn. De tegenstanders doen er net zoals ons alles aan om te winnen. Het is aan de ervaren spelers zoals Jan en mezelf om het voorbeeld te geven. Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Wij hebben het tenslotte allemaal al is meegemaakt.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...