Schreuder ontslagen bij Ajax

27-01-2023 07:17

Schreuder ontslagen bij Ajax

Het hing al een tijd in de lucht: Alfred Schreuder is geen trainer meer van Ajax. Bij de thuismatch tegen Volendam pakten enkele supportsgroepen met een actie met witte zakdoeken uit. Daar hoorden spandoeken met de tekst ‘Schreuder rot op’ bij. Ajax wist die wedstrijd niet te winnen. Even later volgde het ontslag van de voormalige trainer van Club Brugge.

De 50-jarige Alfred Schreuder leidde Club Brugge vorig seizoen naar de landstitel. Erik ten Hag ruilde Ajax voor Manchester United en Schreuder kon zo terug bij de Ajacieden aan de slag. Hij kwam in 25 wedstrijden aan 12 overwinningen, 6 puntendelingen en 7 nederlagen. Of gemiddeld 1,68 punt per match. Veel te weinig voor een club als Ajax. Bij Club Brugge was dat 2,33.

“Het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team zijn de hoofdoorzaken van dit besluit”, luidt het statement. “De clubleiding heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt beëindigd.”

Ajax staat pas vijfde in de Eredivisie. Koploper Feyenoord telt zeven punten meer. AZ heeft er vijf meer, PSV en FC Twente één punt.

“Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig”, stelt Edwin van der Sar. “Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren.”

“De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...