Simon Mignolet stopt

11-03-2023 16:55

Simon Mignolet stopt

Na Eden Hazard en Toby Alderweireld zet ook Simon Mignolet een punt achter zijn avontuur als Rode Duivel. Dat hing al een tijd in de lucht.

Mignolet liet enkele maanden geleden al verstaan dat hij zou nadenken over zijn toekomst als Rode Duivel en vorige maand kondigde hij tussen de lijnen bij Eleven Insiders al aan dat hij zou stoppen. “Ik word straks 35 jaar. Het zal afwegen worden wat op welk moment het belangrijkste is. Ik zal een mogelijk afscheid bij de Rode Duivels bespreken met Club Brugge en ook thuis aanhalen, maar het is duidelijk dat ik voor maart een beslissing zal moeten nemen. In aanloop naar een nieuwe campagne moet dat duidelijk zijn en moet je eerlijk communiceren naar iedereen”, liet Mignolet toen weten.

TROUWE SOLDAAT

Mignolet weet dat hij niet vaak zal spelen, aangezien hij met Thibaut Courtois een keeper van wereldklasse voor zich moet dulden. De ex-keeper van Liverpool, Sunderland en STVV was altijd een trouwe soldaat en mopperde nooit. Hij stuurde nooit zijn kat en stond er wanneer de ploeg hem nodig had. Mignolet tikt zo af op 35 gespeelde wedstrijden voor de Rode Duivels. Zijn laatste optreden dateert van 14 juni 2022 toen hij 90 minuten speelde tegen Polen.

Door het afhaken van Mignolet zal Koen Casteels, ook al 30, sowieso een rij opschuiven in de pikorde. Domenico Tedesco zal een nieuwe derde keeper aan de kern moeten toevoegen en Maarten Vandevoordt lijkt de ideale kandidaat te zijn. Hij is jong en kan zo proeven van internationaal voetbal. Hij zou na het WK 2026 de scepter kunnen overnemen, want dan lijkt Courtois er de brui aan te geven.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...