Sint-Truiden huldigt Wouter Vrancken en Simon Mignolet

26-01-2023 09:12

Sint-Truiden huldigt Wouter Vrancken en Simon Mignolet

Lon Polleunis won de Gouden Schoen in 1968. Danny Boffin behoorde een keer tot de favorieten. De Gouden Schoen 2022 kreeg een sterk Truiens tintje. Wouter Vrancken werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Simon Mignolet stak voor het vierde jaar op rij de trofee van Keeper van het Jaar op zak en mocht daarna ook de hoofdprijs in ontvangst nemen. Dat laten ze in Sint-Truiden niet zomaar voorbij gaan.

Nina Derwael werd gevierd na het behalen van haar gouden medaille op de Olympische Spelen. Op 11 februari zijn Wouter Vrancken en Simon Mignolet aan de beurt.

“Twee Truienaren die tijdens eenzelfde Gala van De Gouden Schoen in de prijzen vallen, dat is uniek! De prestaties van Simon Mignolet en Wouter Vrancken zijn van onschatbare waarde. Als Truiense sportambassadeurs zetten ze onze stad op de kaart en daar zijn we hen enorm dankbaar voor”, stelt schepen van Citymarketing Hilde Vautmans.

Op 11 februari krijgt het Heilig Hartplein in Sint-Truiden een gouden tintje. Pal naast Twenty Two Coffee, de koffiebar van Simon en Wouter Mignolet. Om half vijf warmt een muziekband de fans op. Omstreeks 17 uur verschijnen Gouden Schoen 2022 Simon Mignolet en Trainer van het Jaar Wouter Vrancken op het podium om gehuldigd te worden. Aansluitend is er een handtekeningensessie voorzien.

“Fier, verwonderd en blij”, blikt burgemeester Ingrid Kempeneers vooruit. “We zijn uiteraard enorm trots op onze laureaten. Als sportstad investeren we stelselmatig in onze sportinfrastructuur en creëren we mogelijkheden waar talent zich kan ontwikkelen. Dat de twee laureaten hier de sportkriebels te pakken kregen, bewijst nog maar eens hoe belangrijk deze inspanningen zijn. Proficiat!”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...