SPECIAL: Deze nieuwe voetbalstadions zijn in aantocht

09-10 21:38

SPECIAL: Deze nieuwe voetbalstadions zijn in aantocht

Club Brugge wil naar een nieuw stadion verhuizen, bij Sporting Charleroi lijken ze korter op de bal te kunnen spelen. Nostalgie zal plaats maken voor andere tijden. Niet alleen in België zullen er nieuwe voetbalstadions uit de grond verrijzen. Een overzicht van enkele clubs die binnenkort een verhuiswagen mogen bestellen.

Charleroi: Parc Equipé

Binnen enkele jaren mag de sloophamer huis houden op Mambourg. Sporting Charleroi zal het Stade du Pays ruilen voor een nieuw stadion in het Parc Equipé in Marchienne, vlak naast de rivier de Samber. De voetbalclub moet 60 miljoen euro investeren, de lokale overheid zorgt voor een parking met 750 plaatsen voor auto’s en 70 bussen voorzien.

Berlijn: Hertha Fussballarena

Hertha BSC speelt sinds 1936 in het Olympiastadion. De huidige club van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio verhuist in 2025 naar een fonkelnieuw stadion. Een grote verhuis wordt dat niet want de Hertha Fussballarena komt vlak naast het huidige onderkomen te liggen. Die nieuwe voetbaltempel zal 55.000 plaatsen bieden.

Rome: Stadio della Roma

AS Roma en Lazio Roma delen het Olympisch Stadion. De rivaliteit tussen beide clubs is gigantisch. De Giallorossi kregen al groen licht voor de bouwplannen. Een stadion met 52.500 plaatsen, met winkels, restaurants en kantoren. Goed voor een prijskaartje van 2 miljard (!) euro.

Londen: Brentford Community Stadium

Tweedeklasser Brentford FC is aan zijn laatste maanden in Griffin Park bezig. Na dit seizoen verhuizen ze naar het Brentford Community Stadium. Voetbalbelgie.be trok vorig maand nog voor een fotospcial naar Griffin Park => SPECIAL: Dit Engelse stadion gaat binnenkort tegen de vlakte

Cagliari: Nuovo Stadio Cagliari Calcio

Als Radja Nainggolan nog wat jaren bij Cagliari Calcio blijft, kan je hem misschien nog aan het werk zien in het nieuwe stadion. Die plannen werden in 2015 publiek gemaakt. Cagliari speelde toen in Sant’Elia, dat afgekeurd werd. Tot de nieuwe voetbaltempel klaar is, werken ze hun thuismatchen in de Sardegna Arena. De grote verhuis is voorzien voor 2023.

Nederland: Cambuur en Helmond Sport

Er wordt al jaren aan een nieuwe Kuip in Rotterdam gedacht. Bij Cambuur SC Leeuwarden en Helmond Sport zit er meer schot in de zaak. Beide tweedeklassers verhuizen naar een moderner stadion. Hieronder zie je een schets van het toekomstige onderkomen van Helmond. Daarna volgt een video van het stadion van Cambuur, dat in 2020 klaar zou moeten zijn.

 

LEES MEER OVER:

Club Brugge

voetbalstadions

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....