Speler Marokko kaffert FIFA-baas Infantino uit

18-12-2022 11:34

Speler Marokko kaffert FIFA-baas Infantino uit

Geen derde plaats voor Marokko op het WK 2022. Achraf Hakimi ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Bondscoach Walid Regragui trok Hakimi weg. De verdediger van PSG stapte woedend naar de spelerstunnel en zag daar FIFA-baas Gianni Infantino staan.

“Terwijl Infantino stond te wachten voordat hij het veld op kon gaan voor de ceremonie, kwam Hakimi het veld aflopen en die ging op minder dan vijf centimeter van Infantino staan”, stelt NOS-reporter Tom Egbers. “Met stemverheffing ging hij tegen Infantino tekeer over de scheidsrechter. Infantino heeft hier, om het plat te zeggen, de zak gekregen van Hakimi. Het was pijnlijk.”

“Wij wilden dat graag filmen”, vervolgt Egbers. “Maar als je naar links met de camera zou gaan (voor de kijker rechts, red.) word je door mensen van de FIFA erop gewezen dat dat absoluut niet de bedoeling is, want alles wat daar gebeurd wordt door de FIFA in beeld gebracht. De FIFA liet dat buiten beeld maar dat heeft plaatsgevonden.”

Penaltyclaims

De Marokkanen claimden in de tweede helft tegen Kroatië meerdere strafschoppen. Zo werd Hakimi met een kwartier te gaan duidelijk in de rug gelopen door Bruno Petkovic, waarvoor niet gefloten werd, hoewel het de vraag is of de overtreding binnen het strafschopgebied werd gemaakt. Marokko wilde in de absolute slotfase ook een penalty voor een vermeende handsbal van Petkovic, die de bal echter op de rug kreeg. Anderzijds had ook Kroatië reden tot klagen, omdat het land zelf geen strafschop kreeg voor een duidelijke overtreding van Sofyan Amrabat op Josko Gvardiol.

Kroatië nam al snel de leiding in de wedstrijd via diezelfde Gvardiol, die goed binnenkopte na een fraai uitgevoerde ingestudeerde vrije trap. Marokko kwam via een kopbal van Achraf Dari amper twee minuten later op gelijke hoogte, waarna Mislav Orsic vlak voor rust de winnende treffer verzorgde.

LEES OOK: Marokkanen gunnen Kroaten geen erehaag

LEES MEER OVER:

FIFA

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...

Wat is er van Vadis Odjidja?

Wat is er van Vadis Odjidja?

“Aan alle mooie liedjes komt een einde”, pinkte Vadis Odjidja begin juni een traan weg....