Steven Defour: “Niet aan ontslag gedacht”

09-12-2023 08:28

Steven Defour: “Niet aan ontslag gedacht”

“Iedereen heeft het belang van de club op de eerste plek gezet, Steven Defour in het bijzonder. De samenwerking werd in onderling overleg stopgezet”, liet KV Mechelen op 2 november weten. Ruim een maand later blikt Defour terug op dat ontslag.

KV Mechelen begon niet goed aan het seizoen, begon beter te draaien en slikte daarna een 1 op 18. Ze vlogen er in de Beker van België uit tegen FC Knokke, dat in de volgende ronde ei zo na OH Leuven eruit wipte.

“Laat ons zeggen dat ik het nog steeds moeilijk heb met de snelheid waarop alles is verlopen”, blikt Steven Defour terug in een interview met Het Nieuwsblad. Hij heeft het over ‘de grootste teleurstelling uit zijn carrière’.

“Op de dag van mijn ontslag heb ik de training nog geleid en een goed gesprek gevoerd met Rob (aanvoerder Schoofs, nvdr.). Hij zei daarin dat de spelersgroep met mij door wilde. Niets deed vermoeden dat ik enkele uren later zou buitenvliegen.”

Dat gebeurde dus toch. Steven Defour moest zich bij voorzitter Philippe van Esch melden en kreeg er de vraag of hij in een andere rol bij KV Mechelen wou blijven. “Hij overviel mij met die vraag. Ik had helemaal niet aan een ontslag gedacht. Vervolgens ging hij met Frank (CEO Lagast, nvdr.) en Tim (sportief directeur Matthys, nvdr.) overleggen. Twintig minuten later moest ik weer naar boven om te horen dat de samenwerking gestopt was.”

“De bekeruitschakeling in Knokke was een heel groot dieptepunt, maar het was in mijn ogen wachten tot we de motor aan de praat kregen. (verbetert zichzelf) Opnieuw aan de praat kregen, want in het seizoensbegin maakte ik me weinig zorgen.”

Na het ontslag van Steven Defour nam Frederik Vanderbiest tijdelijk over. Besnik Hasi leidde Malinwa naar een 0-3 zege bij KV Kortrijk. Thuis tegen STVV gingen ze met 0-3 onderuit.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...