Stijn Stijnen haalt uit na schorsing: “Ik word gezocht”

17-04-2024 10:44

Stijn Stijnen haalt uit na schorsing: “Ik word gezocht”

Stijn Stijnen haalt regelmatig het nieuws. De trainer van Patro Eisden vliegt met de regelmaat van de klok met een rode kaart naar de tribune. Dat levert hem nu een schorsing op van zes speeldagen.

In de wedstrijd tegen SK Beveren werd Stijn Stijnen uitgesloten nadat hij zijn broer, assistent-trainer bij Patro, een duw gaf. Een schorsing van zes speeldagen is zijn deel. Hij ging in beroep.

“Ik krijg die tweede gele kaart omdat iemand vanop onze bank een bal op het veld gooit. De ref komt naar mij toe en zegt dat het reglement aangeeft dat de trainer moet zeggen wie het is geweest, omdat hij het niet heeft gezien. Mijn ogen staan nog altijd vooraan en niet op mijn rug, dus ik geef aan dat ik het ook niet heb gezien. Ik vraag het dan aan mijn bank, maar niemand reageert. Waardoor ik dus geel krijg”, legt Stijnen uit tegenover TVL.

“In de fase die je ziet geef ik dat aan aan mijn bank: ‘waarom reageert niemand?’ Daarom maak ik mij ook kwaad op mijn eigen staf omdat ik daarvoor een tweede gele kaart krijg. Daarop staat Steven (broer en assistent van Stijnen, nvdr.) recht om naar de ref te gaan en ik duw hem terug. Als je dan door door de Reviewcommissie wordt opgeroepen voor dat feit… Je moet ernstig blijven en dan wordt het doorzichtig.”

Stijnen vindt dat hij geviseerd word. “Dat ik gezocht word? Dat lijkt mij heel duidelijk. Als je kijkt waarvoor andere mensen berispingen voor krijgen en anderen worden geschorst, dan is het duidelijk dat er geen lijn is die ze aanhouden. Dan moet je je rechten verdedigen. Dit is lachwekkend. Als we onze rechten niet kunnen vrijwaren via de bond, zullen we andere wegen volgen. Ik geef in die fase zelfs de ref gelijk en berisp mijn staf. Daar gaat een wel heel erg actieve Reviewcommissie mij oproepen.”

“Als je daar dan mensen in ziet zitten waar we ook al problemen mee gehad hebben, oké, laten we de strijd dan maar aangaan. Er was geen verslag van de ref tegenover mij. Maar er zaten mensen thuis voor de buis die dit gezien hebben en dan gaan rondbellen, en mij zo oproepen. Dan wordt het mij onmogelijk gemaakt. Waar ik zelf in de spiegel moet voor kijken, is dat ik mijn gedrag richting scheidsrechters moet aanpassen. Maar dat heeft hier niets mee te maken. Hier spelen absoluut andere krachten. Je moet emotie ook niet uit de sport halen. Kijk naar Gerets, Preud’homme of Simeone. Dergelijke passie mag je niet wegnemen.”

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...