STVV gaat in het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’ spelen

02-02-2023 09:45

STVV gaat in het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’ spelen

De stadionnaam ‘Staaien’ maakte na de overname van STVV door Roland Duchâtelet plaats voor ‘Stayen’. Er zit een nieuwe naamwijziging aan te komen. De Kanaries zullen hun thuismatchen in het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’ afwerken.

Anderlecht speelt in het Lotto Park, Racing Genk in de Cegeka Arena, OHL in het King Power Stadium. STVV koppelt nu ook een commerciële partner aan de benaming van het stadion. Stayen wordt ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’.

De internationale wasabiproducent Daio zal haar merk verbinden aan de heilige grond van Stayen. “We zijn blij om de officiële naampartner te worden van Stayen, het stadion van voetbalclub STVV. Als bedrijf zien we heel wat overeenkomsten tussen onze thuisbasis Nagano en de ruime regio rond Sint-Truiden. Bovendien herkennen we ons in de visie van STVV, dat streeft naar wederzijds begrip tussen België en Japan”, klinkt het bij de nieuwe sponsor.

“Tenslotte delen Daio en STVV een rijke geschiedenis. Daio teelt al meer dan 100 jaar wasabi, één van de belangrijkste voedingsproducten van Japan, terwijl voetbalclub STVV binnenkort haar 100ste verjaardag viert. In de toekomst willen we de wasa-bitraditie delen met mensen in de hele wereld.”

“Bij voetbal hoort traditie”

“Omdat STVV een aantrekkelijk merk is, slagen we er regelmatig in om nieuwe partnerships te sluiten”, stelt Takayuki Tateishi, CEO van STVV. “Dat verbetert niet alleen onze financiële situatie. Het versterkt ook de relatie tussen Haspengouw en Japan op lange termijn. De keuze voor Daio sluit aan bij ons DNA. Door de jaren heen hebben we een goede relatie opgebouwd met heel wat fruit- en voedingsbedrijven. Denk maar aan het iconische shirt van de jaren ’90, waarop de afbeelding van een appel prijkte. Met dit nieuwe partnership trekken we deze lijn door.”

“Stadionpartners zijn een internationale trend”, merkt stadioneigenaar Roland Duchâtelet op. “STVV is een professionele voetbalclub. Maar bij voetbal hoort ook traditie. Daarom laten we de naam ‘Stayen’ niet verloren gaan. De stadionnaam wordt voortaan het Daio Wasabi Stayen Stadium. De mensen van Daio dragen dezelfde waarden uit als ons, vandaar zien we elkaar als gelijken. We willen allemaal de best mogelijke beleving bieden: Daio in kruiden, Stayen bij een verblijf op de site en STVV als voetbalclub.”

STVV, Stayen wordt Daio Wasabi Stayen Stadium
STVV

LEES OOK: Tweede Delorge vertrekt bij STVV

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...