STVV gehavend naar KV Mechelen

10-03-2023 13:54

STVV gehavend naar KV Mechelen

STVV maakt nog kans op deelname aan Play-off 2, KV Mechelen hoopt snel zeker te zijn van het behoud om zich daarna toe te kunnen leggen op de bekerfinale. Zaterdagnamiddag staat er dus behoorlijk wat op het spel Achter de Kazerne.

Toni Leistner was er al niet bij tegen Racing Genk. De aanvoerder kampt terug met last aan de achillespees. Afwachten of hij dit seizoen nog in actie zal komen. Als STVV de play-offs niet haalt, zijn er nog slechts zes wedstrijden te spelen voor de Kanaries. Achteraan valt ook Robert Bauer weg. Voor de verdediging loopt Frank Boya er niet bij in Mechelen.

“Dat schept kansen aan andere spelers”, blikt Bernd Hollerbach vooruit. “Achteraan heb ik Matte Smets, Jorge Teixeira en Wolke Janssens. Indien nodig kunnen we wel wat aanpassingen doorvoeren.” Daiki Hashioka depanneerde STVV eerder al als centrale verdediger.

KV Mechelen telt zes punten minder en kreeg zondag een rake tik met een 5-0 nederlaag bij Antwerp. Tegen STVV moeten ze onder meer Rob Schoofs missen. “Nikola Storm, Geoffry Hairemans, ze hebben nog goede voetballers in huis”, merkt Hollerbach op. “KV Mechelen heeft de kwaliteiten in huis om de play-offs te halen.”

Met nog zes matchen te spelen zijn ze bij Malinwa niet met Play-off 2 bezig. Zo snel mogelijk zekerheid verwerven over het behoud en dan de focus op de finale van de Beker van België verleggen. Met duels tegen STVV, Union en Club Brugge in aantocht, pakken ze dan ook best deze zaterdag al de nodige punten.

Bij STVV is die Play-off 2-optie er wel nog bij. “Daar praat ik niet graag over”, geeft Bernd Hollerbach mee. “Maar ik heb het ook niet graag over verliezen. Dat zit niet in mijn DNA. Ik wil elke match winnen. Soms geloof ik meer in mijn spelers dan zij in zichzelf. Bij KV Mechelen zal er wel wat druk zijn na die 5-0 tegen Antwerp. We moeten in Mechelen gewoon alles geven, met vertrouwen spelen en dan zien we wel. Als wij er met een groot hart spelen, kunnen we die match winnen.”

LEES MEER OVER:

KV Mechelen

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...