STVV hoopt met Hayashi op nieuwe Suzuki of Kamada

10-08 07:14

STVV hoopt met Hayashi op nieuwe Suzuki of Kamada

STVV haalde met aanvaller Daichi Hayashi opnieuw een Japanner in huis. Hij is al de dertiende ingaande Japanse transfers sinds DMM aan het roer kwam. We gingen eens na hoe ze het allemaal deden.

Takehiro Tomiyasu was de eerste. Hij werd voor 800.000 euro aangetrokken en groeide uit tot een sensatie in de Jupiler Pro League. Bologna betaalde 9 miljoen euro voor hem en ondertussen lonkt de Europese top naar hem. Daichi Kamada is nog een topper die bij STVV speelde. Hij speelde op huurbasis op Stayen en deed het bijzonder goed met 16 goals en 9 assists in 36 wedstrijden. Ondertussen maakt hij furore bij Frankfurt en Tottenham en AC Milan werden al aan hem gelinkt.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Yuma Suzuki is nog een Japanse toptransfer. Hij kwam twee jaar geleden naar Limburg. De aanvaller wist in de Jupiler Pro League 24 keer te scoren en 4 assists te geven in 58 wedstrijden. Anderlecht toonde al interesse, maar de spits wil naar het buitenland. STVV hoopt op 4 à 5 miljoen euro. Wataru Endo kwam ook vrij goedkoop naar STVV. Hij deed het goed en de Limburgers verkochten hem aan Stuttgart, wat in totaal 2 miljoen euro opbracht. Endo is ondertussen een vaste waarde in de Bundesliga.

Daniel Schmidt kwam twee jaar geleden naar Haspengouw en hij toonde zich een vrij betrouwbare doelman. Schmidt speelde Kenny Steppe uit doel en met hem heeft de club toch wel een zeer degelijke doelman gevonden.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Yuta Koike (Cerezo Osaka), Kosuke Kinoshita (momenteel geen club), Keito Nakamura (Juniors OO) en Takahiro Sekine (Urawa Reds) verdwenen al via de achterdeur. Tatsuya Ito, die voor 1,5 miljoen euro werd weggehaald bij Hamburger SV, speelde in twee jaar tijd nog maar 17 wedstrijden voor STVV. Ko Matsubara breekt stilaan door en ook Daiko Hashioka komt aan de oppervlakte.

STVV hoopt met Daichi Hayashi een speler à la Kamada of Suzuki te hebben aangetrokken. Vorig seizoen was de aanvaller er goed voor 5 goals en 2 assists in 21 wedstrijden. Het seizoen daarvoor scoorde hij er nog 9 keer.

LEES OOK: Japanse spits Hayashi naar STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...