STVV mist slechts 1 speler tegen KV Mechelen

15-09-2023 16:39

STVV mist slechts 1 speler tegen KV Mechelen

Het interlandvoetbal ligt achter de rug. Bij STVV maken ze zich klaar voor een thuismatch tegen KV Mechelen, dat twee punten meer telt. Thorsten Fink kan uit een ruime selectie putten.

De internationals, van Jarne Steuckers tot Daiki Hashioka, kleerden zonder kleerscheuren terug. Frederic Ananou kreeg in de 97ste minuut een rode kaart in de uitmatch tegen Sporting Charleroi. De 25-jarige Togolese international is geschorst tegen KV Mechelen. Wolke Janssens is terug inzetbaar.

Thorsten Fink zag Benito Raman toch niet bij STVV belanden. Hij krijgt er in de spits wel een optie bij. De 21-jarige Kahveh Zahiroleslam is speelgerechtigd. “Hij zet elke dag een stapje vooruit”, blikt de ervaren Duitse trainer vooruit. “We kunnen Kahveh goed gebruiken om onze puzzel te leggen. Snel, technisch goed, kopbalsterk, balvast. Met ons budget kunnen we geen grote namen halen. Dan moeten we het maar anders trachten op te lossen.”

“Goede flow KV Mechelen”

Fatih Kaya past ook in dat verhaal. Hij kwam niet tot scoren in de eerste zes wedstrijden. “Hij had daar nochtans de kansen voor, wat op zich positief is”, merkt Thorsten Fink op. “We schaven hem op training bij. Fatih trapte hard naar doel, maar hij moet meer voor plaatsballen gaan.” De derde spits Rodolpho Barnes is met zijn snelheid meer bruikbaar in de omschakeling.

“KV Mechelen brengt goed voetbal. Ze staan achteraan sterk en beschikken over meerdere spelers die individueel het verschil kunnen maken”, licht Thorsten Fink Malinwa door. “Ze wonnen drie matchen op rij, dan zit je in de goede flow. Die interlandbreak kan dat ritme echter breken. Wij zullen sowieso honderd procent moeten zijn. Met 8 op 18 staan we er niet slecht voor. Wij moeten op de zevende tot twaalfde plaats mikken.”

LEES OOK: Fink hakt zware keepersknoop bij STVV door

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...