STVV-trainer kijkt naar het bestuur

13-01-2023 17:12

STVV-trainer kijkt naar het bestuur

“We doen er alles aan om ook in de tweede seizoenshelft een competitieve ploeg op de been te brengen”, stelt Andre Pinto na de verkoop van Ameen Al-Dakhil. De STVV-fans zagen recent Christian Brüls vertrekken en lopen met bedenkingen rond. Kan dit STVV blijven meestrijden voor een plaats in Play-off 2?

“Met deze kern zal dat niet lukken, vrees ik”, reageert trainer Bernd Hollerbach. “Onze kern was al niet breed. Het vertrek van Ameen Al-Dakhil kunnen we opvangen. Het probleem stelt zich vooral op het middenveld. Mory Konaté is nog weken out, Christian Brüls is weg en op Shinji Kagawa wordt het ook wachten.”

“We houden 14 of 15 spelers over, aangevuld met jongeren. Dat is te weinig. Met deze smalle kern moeten we niet aan Play-off 2 denken, wel aan het behoud. Zo snel mogelijk 40 punten halen. We zitten in een gevaarlijke situatie, want het staat allemaal dicht bij elkaar en er degraderen drie ploegen. Als er nog een speler uitvalt en de resultaten even minder zijn, kan het snel gaan.”

STVV moet naar Eupen en krijgt daarna Club Brugge en AA Gent op bezoek. Als dat drieluik weinig punten oplevert, zullen ze meer naar beneden moeten kijken dan naar boven. Een verwittigd man is er twee waard.

Meerdere spelers hebben echter een aflopend contract. In de wintermercato kunnen die nog wat geld opbrengen. “Of ik nog voor andere uitgaande transfers vrees? Dat is koffiedik kijken”, reageert Bernd Hollerbach. “Dat moet je aan het bestuur vragen. Ik hoop dat er toch wat spelers bijkomen want de spoeling is nu echt wel dun. We hebben 27 punten, dan ben je nog lang niet gered.”

Behoud of meer ambitie?

Wij gingen ook te rade bij Robert Bauer. “Onze grootste kracht is dat we als groep samen blijven. We hebben moeilijke tijden overleefd. Dat moeten we nu ook doen. Maar ik begrijp de vraag naar versterking van de trainer. We staan op de achtste plaats en maken kans op Play-off 2. Als er nog iemand uitvalt, wordt dat heel moeilijk realiseerbaar. Er zijn nog vijftien matchen in drie maanden. Dat is veel.”

STVV kreeg 250.000 euro van Zulte Waregem voor Christian Brüls. Het vertrek van Ameen Al-Dakhil levert zo’n 4 miljoen euro op. Een deel daarvan vloeit naar zijn vorige club Standard. Als Al-Dakhil doorbreekt bij Burnley kan zijn transfersom tot 5 miljoen euro oplopen. Met het vertrek van Brüls en Al-Dakhil werkt het bestuur een financieel tekort weg. Een ingreep die tot een terugval kan leiden op sportief vlak.

“Als er iemand bij zou komen, zal die speler tijd nodig hebben om zich in te werken”, merkte Bernd Hollerbach op. Anders gezegd: hij hoopt één of meerdere spelers erbij te krijgen, en dat gebeurt dan liever vandaag dan morgen…

Voor de fans, spelers en stafleden is het afwachten. De Japanse eigenaars laten ook nu niet in hun kaarten kijken. (DC)

LEES OOK: OFFICIEEL: Kompany haalt ook Al-Dakhil

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...