STVV-voorzitter: “Niveau van VAR moet nu opgekrikt worden”

13-03-2023 14:18

STVV-voorzitter: “Niveau van VAR moet nu opgekrikt worden”

STVV verloor met het kleinste verschil op bezoek bij KV Mechelen. Malinwa scoorde na een discutabele strafschop. David Meekers, voorzitter van de Kanaries, hekelt het optreden van de VAR.

Zowel bij STVV als KV Mechelen keken ze raar op bij de VAR-check in de 80ste minuut. Wat hadden Nathan Verboomen en zijn medewerkers in Tubeke gezien? Scheidsrechter Wim Smet ging naar het scherm aan de zijkant kijken en kende een penalty toe.

Op de vertraagde beelden was te zien dat een kopbal van Da Cruz bij een vrije trap de elleboog van Taichi Hara raakte. Geoffry Hairemans zette de elfmeter om.

“Dit VAR-incident is extreem frustrerend voor iedereen binnen de STVV-familie. Ik denk dan aan onze spelers en technische staf, die op het veld strijden voor elk punt. Aan de bestuursleden en medewerkers, die er naast het veld alles doen om van een STVV een warme, bruisende club te maken. Maar vooral ook aan ons supporterslegioen. Honderden mensen maken de verplaatsing naar Mechelen en vuren hun team op een passionele manier aan. Als je dan op zo’n manier een nederlaag moet incasseren, dan baal je enorm”, aldus STVV-voorzitter David Meekers tegenover het officiële clubkanaal.

“Op zo’n moment is het moeilijk om niet emotioneel te reageren. Ik kan me – puur qua buikgevoel – inleven in de eerste reactie van de supporters, die zich afvroegen of we niet beter uit protest het veld hadden verlaten. Maar enerzijds gooi je als ploeg op dat moment de handdoek, en als sportman wil je natuurlijk strijden tot de laatste seconde. En anderzijds biedt zo’n actie geen oplossing op langere termijn.”

Het is niet de eerste keer dat STVV genekt wordt door de spelleiding dit seizoen. “Als club hebben we vorige keer een open brief geschreven. Daaruit is een gesprek gevolgd, dat op zich constructief was. Maar het mag niet alleen bij woorden blijven, we verwachten ook daden. Ik hoop dat we niet onze toevlucht moeten nemen tot het wraken van scheidsrechters, dat is een straatje zonder eind. Maar dan moet het niveau van de VAR echt wel opgekrikt worden. Niet vanaf volgende maand of vanaf volgend seizoen, maar vanaf de volgende speeldag. Op het veld zullen we er alleszins alles aan doen om zaterdag tegen Seraing terug aan te knopen met de overwinning.”

LEES OOK: Kagawa pikt de draad terug op

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...