STVV-voorzitter: “Niveau van VAR moet nu opgekrikt worden”

13-03-2023 14:18

STVV-voorzitter: “Niveau van VAR moet nu opgekrikt worden”

STVV verloor met het kleinste verschil op bezoek bij KV Mechelen. Malinwa scoorde na een discutabele strafschop. David Meekers, voorzitter van de Kanaries, hekelt het optreden van de VAR.

Zowel bij STVV als KV Mechelen keken ze raar op bij de VAR-check in de 80ste minuut. Wat hadden Nathan Verboomen en zijn medewerkers in Tubeke gezien? Scheidsrechter Wim Smet ging naar het scherm aan de zijkant kijken en kende een penalty toe.

Op de vertraagde beelden was te zien dat een kopbal van Da Cruz bij een vrije trap de elleboog van Taichi Hara raakte. Geoffry Hairemans zette de elfmeter om.

“Dit VAR-incident is extreem frustrerend voor iedereen binnen de STVV-familie. Ik denk dan aan onze spelers en technische staf, die op het veld strijden voor elk punt. Aan de bestuursleden en medewerkers, die er naast het veld alles doen om van een STVV een warme, bruisende club te maken. Maar vooral ook aan ons supporterslegioen. Honderden mensen maken de verplaatsing naar Mechelen en vuren hun team op een passionele manier aan. Als je dan op zo’n manier een nederlaag moet incasseren, dan baal je enorm”, aldus STVV-voorzitter David Meekers tegenover het officiële clubkanaal.

“Op zo’n moment is het moeilijk om niet emotioneel te reageren. Ik kan me – puur qua buikgevoel – inleven in de eerste reactie van de supporters, die zich afvroegen of we niet beter uit protest het veld hadden verlaten. Maar enerzijds gooi je als ploeg op dat moment de handdoek, en als sportman wil je natuurlijk strijden tot de laatste seconde. En anderzijds biedt zo’n actie geen oplossing op langere termijn.”

Het is niet de eerste keer dat STVV genekt wordt door de spelleiding dit seizoen. “Als club hebben we vorige keer een open brief geschreven. Daaruit is een gesprek gevolgd, dat op zich constructief was. Maar het mag niet alleen bij woorden blijven, we verwachten ook daden. Ik hoop dat we niet onze toevlucht moeten nemen tot het wraken van scheidsrechters, dat is een straatje zonder eind. Maar dan moet het niveau van de VAR echt wel opgekrikt worden. Niet vanaf volgende maand of vanaf volgend seizoen, maar vanaf de volgende speeldag. Op het veld zullen we er alleszins alles aan doen om zaterdag tegen Seraing terug aan te knopen met de overwinning.”

LEES OOK: Kagawa pikt de draad terug op

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...