STVV zondag tegen ‘Truiens Union’

05-10-2023 08:59

STVV zondag tegen ‘Truiens Union’

Union komt vandaag in Anfield in actie tegen Liverpool. Zondag worden ze op Stayen verwacht. Voor meerdere ‘Unionisten’ is dat een beetje thuiskomen.

We beginnen aan de top. Philippe Bormans, een fervent paardenliefhebber, ging in maart 2014 op zijn 26ste bij STVV aan de slag en is nog altijd de jongste CEO ooit in de Belgische voetbalwereld. Sinds augustus 2018 is hij CEO bij Union Sint-Gillis. Na een derde en vierde plaats pakten ze in 2020/2021 de titel in de tweede afdeling.

Na een afwezigheid van 48 jaar stond Union terug tussen de grote jongens. Niet om een bijrolletje te spelen. Ze eindigden als vice-kampioen en lieten vorig seizoen opnieuw van zich horen met een derde plaats plus een overwintering in de Europa League. Ondanks een nieuwe uittocht van spelers staan ze nu bovenaan in de Jupiler Pro League en pakten ze in de groepsfase van de Europa League al een punt tegen Toulouse.

Chris O’Loughlin werkt sinds 2019 bij Union als sportief directeur. De Noord-Ier bepaalt mee het succesvolle transferbeleid bij Union. O’Loughlin ging in 2013 bij STVV aan de slag als assistent van Yannick Ferrera. Daar hoorde een promotiefeest bij. Toen Ferrera voor Standard koos, mocht O’Loughlin zijn kans gaan als hoofdtrainer. De Kanaries bleven op het nippertje in de eerste afdeling. Chris O’Loughlin trok daarna naar KV Kortrijk.

In de huidige spelerskern zitten drie spelers met een verleden bij STVV. Anthony Moris belandde in januari 2014 bij de Kanaries. Hij pikte negen wedstrijden mee. De Luxemburger keerde na zes maanden naar Standard terug.

Union STVV Moris
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Alessio Castro-Montes kwam in de zomermercato van AA Gent over. De energieke middenvelder is geboren in Sint-Truiden en belandde in 2015 bij de U19 van STVV. Castro-Montes kwam slechts één keer met de eerste ploeg in actie. Twee jaar later trok hij naar AS Eupen. Derde doelman Maxime Wenssens (21) genoot zijn jeugdopleiding bij STVV en trok in 2020 naar KV Mechelen.

Wie zondag naar de staf van Union kijkt, ziet nog wat voormalige STVV’ers opduiken. Dokter Koen Pansaers was 21 jaar verbonden aan de Haspengouwse club. Revalidatiecoach en osteopaat Wilfried Schiemsky draaide ook jarenlang bij de Kanaries mee. Teammanager Annelies Menten heeft ook wat met STVV te maken. Ze werkte op de communicatie-afdeling van Hotel Stayen.

Union loopt met concrete bouwplannen rond. De architect is ook een Truienaar. Robrecht Asnong tekende ook het stadion van STVV en KV Mechelen uit. (DC)

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Union SG

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

Geen vlammende lichtshow in het stadion, STVV pakte het anders aan bij de viering van...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...