STVV’er Ananou ziet nog groeimarge

04-02-2024 13:29

STVV’er Ananou ziet nog groeimarge

“Togolese sneltrein klaar om door Stayen te reizen”, zo klonk het in juni. Hij was de snelste speler in de tweede Bundesliga. Frederic Ananou kwam echter niet vaak in beeld bij STVV. De weg ligt nu wel open.

Bij de jaarwisseling stonden er 233 speelminuten in twintig wedstrijden achter zijn naam. STVV haalde Frederic Ananou erbij als opvolger van Daiki Hashioka. De Japanse international raakte echter pas in de wintermercato weg. Luton Town gooide zo’n 2 miljoen euro op tafel.

Zo was hij maandenlang tweede keuze op de rechterflank. “Dat was een moeilijke periode, maar ik kon het wel een plaats geven. Ik moest geduldig blijven en hard verder werken”, stelt de 26-jarige Togolese international – geboren in München – aan Voetbalbelgie.be. “Gelukkig was er een goede communicatie met de staf. Ik wist heel goed waar ik aan toe was.”

Frederic Ananou kreeg in de eerste helft van het seizoen ook af te rekenen met een hamstring- en spierblessure. Dat maakte het extra moeilijk om in de elf te geraken.

In 2024 kwamen er in sneltempo 207 speelminuten in drie wedstrijden bij. Dat smaakt zoet. “Ik heb nog een paar matchen nodig om terug op honderd procent van mijn kunnen te staan. Geef me nog een tweetal matchen. Dat zie je ook aan mijn voorzetten, die er nog niet altijd goed uitkwamen.”

“Het is ook voor mijn ploegmaten nog wat zoeken. Ik ben een andere speler dan Daikhi Hashioka. Ik ontvang de bal graag als ik in beweging ben”, merkt Ananou op.

Als tiener trok hij van de beloften van 1. FC Köln naar Roda JC. Er volgden avonturen bij FC Ingolstadt en SC Paderborn. Vorig seizoen speelde Ananou bij Hansa Rostock in de tweede Bundesliga.

“Het verschil met de Jupiler Pro League is groot. Een heel andere stijl. Op tactisch vlak heb ik hier grote stappen vooruit kunnen zetten. In Duitsland kozen ze toch meer voor de lange bal, bij STVV kiezen we voor combinatievoetbal.” (DC)

LEES OOK: STVV kreeg bod voor Koita

Ananou breekt door bij STVV

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...