Tedesco wacht graag op Theate

13-06-2024 10:56

Tedesco wacht graag op Theate

Domenico Tedesco stelde in elf van de twaalf interlands Arthur Theate op. Alleen Wout Faes en Timothy Castagne kwamen meer in actie in de EK-voorronde. “Hij is mijn nummer één als linksachter”, gaf de bondscoach mee. Of Theate de aftrap van het EK haalt, blijft bang afwachten.

Maxim De Cuyper mocht voor het eerst zijn kans gaan in de oefeninterland tegen Montenegro. Tegen Luxemburg kwam Thomas Meunier op links te spelen. Na een kwartier viel hij echter uit met een hamstringblessure. De Cuyper viel sterk in. Arthur Theate keek toe vanuit de tribune.

“Het liefst neem je spelers mee die volledig fit zijn, maar goed. Voor sommige jongens willen we wel wachten en geduld uitoefenen als ze die eerste matchen nog niet kunnen spelen”, gaf Domenico Tedesco bij de bekendmaking van de selectie mee. “Op de linksback hebben we niet zoveel keuze. We zullen dus wachten.”

Er komt extra geduld bij kijken. De 24-jarige linksachter van Stade Rennes is nog niet helemaal verlost van zijn enkelblessure. Hij haalt de duels tegen Slowakije en Roemenië niet. Of Theate inzetbaar raakt bij de derde groepsmatch wordt bang afwachten. De bondscoach hoopt dan wel terug een beroep te kunnen doen op Jan Vertonghen.

Tedesco moet er rekening mee houden dat Theate kan hervallen na zo’n intensief herstelproces. Zijn laatste wedstrijdminuten dateren van 12 mei in de Ligue 1.

Maxim De Cuyper mag luidop dromen van zijn derde interland met de Rode Duivels en meer. Timothy Castagne kan vanwege de blessure van Thomas Meunier niet depanneren op de linkerflank.

LEES OOK:

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...